Mykonos Palace : Το πρώτο ferry της ακτοπλοΐας μας με scrubbers (σύστημα καθαρισμού καυσαερίων) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.2.19

Mykonos Palace : Το πρώτο ferry της ακτοπλοΐας μας με scrubbers (σύστημα καθαρισμού καυσαερίων)

Οι Μινωικές Γραμμές εκσυγχρονίζουν εγκαίρως τα πλοία τους με το σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), εν όψει της έναρξης εφαρμογής του νέου κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), που έχει οριστεί για την 1η Ιανουαρίου 2020.
Το πρώτο στάδιο, που αφορά την προετοιμασία της εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), πραγματοποιήθηκε από 03/11/2018 έως και 20/12/2018. Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18/4/2019.Το πρώτο πλοίο που έβαλε το σύστημα αυτό ειναι το H/S/F Mykonos Palace το οποίο έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά,κάτι το οποίο φαίνεται και οπτικά αφου άλλαξε μορφή το φουγάρο του πλοίου.
Οι Μινωικές Γραμμές γίνονται η πρώτη εταιρεία στο χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας που τα πλοία της, H/S/F Knossos PalaceH/S/F Festos PalaceH/S/FMykonos Palace οπως βλέπετε και παραπάνωτο πρώτο 6μηνο του 2019 θα έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες απαιτήσεις με αποτέλεσμα τις μειωμένες εκπομπές ρύπων προς όφελος του περιβάλλοντος και της χώρας μας.
pireaspiraeus.com