Σύλληψη στην Καβάλα για κατοχή – μεταφορά δίθυρων μαλακίων (οστράκων) ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.2.19

Σύλληψη στην Καβάλα για κατοχή – μεταφορά δίθυρων μαλακίων (οστράκων) ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση

Χίλια ογδόντα κιλά (1.080 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
  Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Αγίου Σίλα, από τα προαναφερόμενα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, Ε.Ι.Χ όχημα, με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο μετέφερε πενήντα δύο (52) σάκους όστρακα, του είδους “RUDITAPES DECUSSATUS” (αχιβάδα), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους χιλίων ογδόντα κιλών (1.080 kg). Όλα τα προαναφερθέντα αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας, ενώ το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.