Τζο Μπάιντεν, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ – «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.1.21

Τζο Μπάιντεν, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ – «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών»


 Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν είναι γεγονός, καθώς σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στην παγωμένη Ουάσινγκτον, έγινε και επίσημα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σπάει την παράδοση και να μην παρίσταται στην τελετή.


Ημέρα Δημοκρατίας και ημέρα ελπίδας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καλώντας παράλληλα όλους τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τα προβλήματα και να διασφαλίσουν το μέλλον της χώρας.


«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε και κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.


Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.


Αναφέρθηκε δε και στον κορονοιό, λέγοντας πως μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει τόσους θανάτους όσους και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στις ΗΠΑ και υπογράμμισε πως στόχος είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και των προβλημάτων με στήριξη των πολιτών και της μεσαίας τάξης.


Έστειλε μήνυμα ενότητας στους Αμερικανός, λέγοντας πως «θα είμαι πρόεδρος όλων» και προσέθεσε πως «θα αγωνιστώ για όλους, και αυτούς που με ψήφισαν και για όσους δεν με ψήφισαν». «Κατανοώ τα προβλήματα όλων πρόσθεσε αλλά δεν πρέπει να λειτουργούμε ως φατρίες. Πρέπει να σταματήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να έχουμε ενότητα.


Δείτε την ομιλία του Τζο Μπάιντεν:


Πηγή