Σήμερα το ΚΥΣΕΑ για σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις - Οι πληροφορίες για ΕΛΑΣ και Π.Σ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.1.21

Σήμερα το ΚΥΣΕΑ για σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις - Οι πληροφορίες για ΕΛΑΣ και Π.Σ.

Σήμερα συνεδριάζει σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr το ΚΥΣΕΑ για τους αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, ώστε ειδικά για ΕΛΑΣ και Π.Σ. να δοθεί η εκκίνηση για τις ετήσιες τακτικές κρίσεις. 

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως για αστυνομία και πυροσβεστική, δεν διαφαίνεται καμία περίπτωση αλλαγής ηγεσιών. Οι κ.κ. Καραμαλάκης και Κολοκούρης θα συνεχίσουν να διατηρούν τα ηνία. Για τον κ. Καραμαλάκη ειδικά, η θητεία του οποίου συμπληρώνει διετία τον ερχόμενο Ιούλιο, θεωρείται αναγκαία η επαναβεβαίωση της κυβερνητικής εμπιστοσύνης για το θεωρητικά 2+1.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην πυροσβεστική δεν επίκειται καμία διαφοροποίηση στην κορυφή της πυραμίδας, ενώ για τους αντιστράτηγους της ΕΛΑΣ, αν θα υπάρξει, θα υπάρξει μία αντικατάσταση και όχι εκείνη που διαφαινόταν ως στάνταρ μέχρι χθες.
 
Οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ πάντως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση για τους αστυνομικούς υποδιευθυντές, στους οποίους παρέχεται το δικαίωμα αίτησης εξαίρεσης από τις κρίσεις, μπροστά στον κίνδυνο της μελλοντικής αποστρατείας χωρίς να έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης. 
 
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ  http://www.bloko.gr/