Χαρδαλιάς: Παράταση απαγόρευσης για κυνήγι και ψάρεμα - Τι ισχύει με το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.1.21

Χαρδαλιάς: Παράταση απαγόρευσης για κυνήγι και ψάρεμα - Τι ισχύει με το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ


 Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση απαγόρευσης κυνηγιού και ψαρέματος με λίγες εξαιρέσεις. Επίσης ανοίγουν μερικώς τα ΟΠΑΠ και επιτρέπονται πια 2 επιβάτες σε ταξί. 


Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά σήμερα (22/1) συζητήθηκε στην Επιτροπή το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος και αποφασίστηκε παράταση της απαγόρευσής τους.


Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Π.Ε. Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης , όπου στο πλαίσιο πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις 3 περιοχές.


Στις περιοχές αυτές το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της Π.Ε. και μόνο και ως 4 άτομα. 2 σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.


2 επιβάτες στο ταξί και το άνοιγμα μέρους των ΟΠΑΠ 

Όσον αφορά τα ταξί επιτρέπεται πλέον 2 επιβάτες πλην του οδηγού . Επιτρέπεται επίσης σε κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες συντήρησης και επισκευών


Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα τεθούν εκ νέου την άλλη Παρασκευή όποτε θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων «πάντα με το βλέμμα στα επιδημιολογικά δεδομένα».


Όσον αφορά τα καταστήματα ΟΠΑΠ ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play με την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health η συζήτηση για πλήρες λειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση,  πιθανότατα στην τηλεδιάσκεψη της επόμενης Παρασκευής.


Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

https://www.news4health.gr/