Π.Ο.Λ.: Συνάντηση με Γεν. Γραμματέα Κ.Κ.Ε κ. Κουτσούμπα Δημήτριο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.1.21

Π.Ο.Λ.: Συνάντηση με Γεν. Γραμματέα Κ.Κ.Ε κ. Κουτσούμπα Δημήτριο


 

Σε συνέχεια  της παρουσίας μας στη Βουλή των Ελλήνων ως νόμιμοι εκπρόσωποι των στελεχών του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., συμμετέχοντας στην  Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) συνεχίζουμε  να πραγματοποιούμε συναντήσεις με πολιτικούς φορείς και  κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, σήμερα  την 29η/01/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση. με τον Γενικό  Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.) κο. Κουτσούμπα Δημήτριο με τον οποίο συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία εντάσσονται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο . 

Ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε τη δυναμική και το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Π.Ο.Λ. στο συνδικαλιστικό κίνημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπροσώπησης των Λιμενικών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την Ομοσπονδία μας που ενισχύει με τη δράση της την πολυφωνία και τη δημοκρατική προώθηση των αιτημάτων των συναδέλφων.

Παράλληλα εξήρε το έργο που επιτελούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόσο στο μεταναστευτικό ζήτημα όσο και στην ασφάλεια και την προστασία των πολιτών της χώρας.      

Η Ομοσπονδία μας, προωθεί τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων από κοινού με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής ακολουθώντας κάθε θεσμική διαδικασία όπως προβλέπεται από το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 εστιάζοντας στα ακόλουθα:   

1. Ενεργοποίηση της  διάταξης ( ν.4504/17 άρθ.79) για την εξέλιξη των Λ/Φ σε Υ/Ξ.

 2.Εφαρμογή του Νόμου των οδοιπορικών και για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 3. Νυχτερινή απασχόληση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (να αποζημιώνονται όσοι εργάζονται..)

4.Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων υπηρεσιακών ταυτοτήτων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.           

5.Ασφαλιστικό  - Εξαγορά της τριετίας (σχετ. παρ.4, του Ν.3865/2010, άρθρο 22). Πρόταση για 6,67% από 20% για το χρόνο αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας αλλά και των ετών σπουδών.

6.Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν σε Υπηρεσία Εναέριων Μέσων (Ελικόπτερα Λ.Σ.) Υ.Ε.Μ./Μ.Ε.Λ.Σ.

7. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στην Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

8.Αναγνώριση των υποχρεωτικών ετών ως Λ/Φ για προκηρύξεις Υ/Ξ από το 1996 και μετά (επικαιροποιημένη πρόταση).

 9. Διεύρυνση περιοχών οι οποίες δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου.

10. Διεύρυνση της Μάχιμης Πενταετίας

11. Διάταξη για Ο.Π.Υ. – Ε.Π.Υ. – Ε.Μ.Θ

12. Μέγιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό των Υ/Ξ.

13.Αναβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

12. Διατάξεις για τα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

13 .Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.)

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην Ε.Ρ.Τ. όπου και παρατέθηκαν όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση της Π.Ο.Λ. με τον  Γεν. Γραμματέα του Κ.Κ.Ε κ. Κουτσούμπα Δημήτριο.  

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου 0προκειμένου να αναδειχτούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε όλη την Ελληνική επικράτεια .     


Site : www.omospondia.gr