19η Μαρτίου : Ημέρα τιμής στα στελέχη ΛΣ...Πάλι ξεχάστηκε; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.3.21

19η Μαρτίου : Ημέρα τιμής στα στελέχη ΛΣ...Πάλι ξεχάστηκε;

Παραθέτουμε επιστολή αναγνώστη,χωρίς σχόλια...


Αγαπητά Λιμενικά Νέα,


Αφορμή για να απευθυνθώ σε σας αποτέλεσε μια ημερομηνία που θεσμοθετήθηκε για να έχει ιδιαίτερη  σημασία  για την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος:  Την   19η Μαρτίου.


Η προηγούμενη Κυβέρνηση με τις διατάξεις της  παρ. 9 του άρθρου 143 του ν. 4504/17, θέσπισε ημέρα τιμής στο προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ:


«9. Η 19η Μαρτίου καθιερώνεται ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).»             


 


Βέβαια η ίδια Κυβέρνηση που θέσπισε την διάταξη, ποτέ δεν «θυμήθηκε» την ημέρα αυτή και δεν  εξέδωσε έστω και μία ανακοίνωση σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στα στελέχη του Σώματος.


Δεν έγινε κανένα  βήμα στην πράξη για την καθιέρωση της ημέρας αυτής στην συνείδηση όλων ως ημέρας απόδοσης τιμών στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


 Είμαι βέβαιος, ότι οι περισσότεροι από την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος δεν γνωρίζουν, ότι έχει θεσμοθετηθεί ημέρα τιμής για τα στελέχη του με τον ν.  4504/17 …. 


Αίνιγμα αποτελεί το γεγονός γιατί αυτή η ημέρα τιμής στο προσωπικό δεν συνδυάστηκε με την 22η Μαρτίου ημέρα ίδρυσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ το έτος 2019.


Δυστυχώς ούτε και η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτής της ημέρας.


Οφείλεται όμως ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτής της ημέρας.


Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν   γράψει και εξακολουθούν να γράφουν με αυταπάρνηση  λαμπρές σελίδες  προσφοράς στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.


 Ασφαλώς είναι παντελώς  άσκοπο να  επισημάνω την μεγάλη σημασία της προβολής της ιστορίας και του έργου του Σώματος  στο κοινωνικό σύνολο …   Την σημαντική δύναμη που αντλούν  τα στελέχη του  από τη αποδοχή της προσφοράς τους  και το αγκάλιασμα από τον απλό πολίτη


Ευτυχώς που στη συνείδηση και τις καρδιές  των Ελλήνων πολιτών αλλά και της διεθνούς κοινότητας το  Λιμενικό Σώμα με την μακρόχρονη προσφορά του έχει λάβει την θέση, που πραγματικά του αξίζει και έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας οργανισμού δημόσιου φορέα στους κόλπους της Ε.Ε..


Τέλος αν κάποιοι διαφωνούν με την καθιέρωση  της 19ης Μαρτίου ως ημέρας τιμής για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ας την καταργήσουν και να αναδείξουν ως τέτοια την  22α  Μαρτίου που ταυτίζεται και με την ημέρα ίδρυσης του Σώματος.


Όλοι οφείλουν σεβασμό και τιμή στην καθημερινή προσφορά των στελεχών του Σώματος.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας

 https://www.limenikanea.gr/gr/limeniko/19i-martiou--imera-timis-sta-stelexi-lspali-ksexastike-23928