Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.3.21

Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Χαλκίδα


 Στη σύλληψη ενός 29χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στην παραλιακή οδό Γ. Παπανδρέου στην περιοχή «ΛΙΑΝΝΗΣ ΑΜΜΟΥ», για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ανωτέρω περιοχή και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε άνδρας (α.λ.σ.) να μεταφέρει από το πορτ παγκάζ Ι.Χ.Ε. οχήματος, γκρι νάιλον σακούλες εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Ο ανωτέρω άνδρας διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ ο 29χρονος διαχειριστής του καταστήματος φέρεται να παραλαμβάνει τις νάιλον σακούλες. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του καταστήματος, κατόπιν προσκλήσεως και παρουσίας του 29χρονου εντοπίστηκαν επιπλέον δύο (02) νάιλον σακούλες με καπνικά προϊόντα, ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) πακέτα τσιγάρων, διάφορων επωνυμιών, ήτοι πενήντα χιλιάδες (50.000 τσιγάρα) και τριακόσιες εξήντα πέντε (365) συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους δεκαοχτώ κιλών και διακοσίων πενήντα γραμμαρίων (18 kg 250 gr), προϊόντα που στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση,  πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ αναζητείται ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε.