ΓΕΕΘΑ: Το συγκλονιστικό βίντεο για τα 200 χρόνια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.3.21

ΓΕΕΘΑ: Το συγκλονιστικό βίντεο για τα 200 χρόνια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


 Δέος, ρίγη συγκίνσης και δάκρυα εθνικής υπερηφάνειας κατακλύζουν τη σημερινή μέρα τις ψυχές του Ελληνισμού.


Η Ρωμιοσύνη γιορτάζει. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελλόριζο, αλλά και από το μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας και το Τορόντο του Καναδά, σύσσωμος ο Ελληνισμός υψώνει τη γαλανόλευκη και αποτίει φόρο τιμής σε όλους αυτούς που πριν 200 χρόνια έδωσαν τη ζωή του για την Ελευθερία, για ένα ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.


«Μια χούφτα άνθρωποι με το DNA των ομηρικών ηρώων, κι ας μην τους μελέτησαν ποτέ! Μια χούφτα άνθρωποι ανυπέρβλητοι, αποφασισμένοι και γεννημένοι Νικητές, γράφουν χρυσές σελίδες ελληνικής Ιστορίας στα πεδία των μαχών και ανυψώνονται στο στερέωμα των μεγάλων Ηρώων του ιστορικού μας πανθέου! Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης και Ανδρούτσος, Νικηταράς και Μάρκος Μπότσαρης, Κανάρης και Μιαούλης, Μπουμπουλίνα και Μαντώ Μαυρογένους, και τόσοι άλλοι και άλλες, αναδεικνύονται ως οι καλύτεροι της γενιάς τους!


Στο πλευρό τους, οι ανώνυμοι Έλληνες αγωνιστές: Οι κλέφτες κι οι αρματολοί, οι σκληροτράχηλοι αγρότες της υπαίθρου και οι αγέρωχοι θαλασσινοί μας! Ορμούν με το γιαταγάνι και το καριοφύλι εναντίον του εχθρού του Γένους και πετυχαίνουν αυτό που φάνταζε βάσει της λογικής ακατόρθωτο! Με την αρετή και την τόλμη τους, με τις κακουχίες και τις στερήσεις τους, και τελικά με το αίμα και τη θυσία τους, με την ίδια τους τη ζωή, κέρδισαν την πολυπόθητη ελευθερία και την αξιοπρέπεια γι’ αυτούς, για τα παιδιά τους και για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων. Για όλους μας!!! Για όλους τους Έλληνες σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου! Είναι ωραίο να είσαι Έλληνας! Βαρύ αλλά ωραίο!!! Πολύτιμο! Μοναδικό!!!», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.


Ένα μοναδικό επετειακό βίντεο παραγωγής του ΓΕΕΘΑ παρουσιάζει μέσα σε λίγα λεπτά την ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από το 1821, έως σήμερα: