Για πρώτη φορά Ελικόπτερο του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. συμμετέχει στην μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.3.21

Για πρώτη φορά Ελικόπτερο του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. συμμετέχει στην μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021


 Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις  του εορτασμού της Εθνικής Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 σε όλη την Ελλάδα.

Εκδηλώσεις που έχουν σαν σκοπό  να τιμηθούν οι αγώνες των προγόνων μας και ταυτόχρονα οι απανταχού Έλληνες να αισθανθούν υπερήφανοι για την ένδοξη ιστορία τους και να κρατήσουν άσβεστη την φλόγα του Ελληνικού Έθνους.

Στην Αθήνα μεταξύ άλλων θα λάβει χώρα η μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία της Πολιτειακής, Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Χώρας, καθώς και των επίσημων προσκεκλημένων.

Κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής Παρέλασης, άνωθεν της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν διέλευση σχηματισμοί Μαχητικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος ,  του Λιμενικού Σώματος , της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας, και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ συμμετέχει στην στρατιωτική παρέλαση με  πεζοπόρα τμήματα αλλά και για πρώτη φορά και με αεροπορικό μέσο, ένα  1 Ελικόπτερο  DAUPHIN. 

Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασιολογία μιας και δείχνει την πρόθεση της σημερινής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, να θέσει άμεσα  τέρμα στις διαδικασίες που κρατούσαν εδώ και  πολλά χρόνια μέχρι σήμερα όλα τα αεροπορικά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθηλωμένα στο έδαφος, λόγω εσφαλμένων επιλογών ως προς  την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης.

Με Απόφαση του Υπουργού  κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη  εγκρίθηκε η τεχνική υποστήριξη των εναερίων μέσων της Υ.Ε.Μ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέσω του Διεθνούς Οργανισμού NSPO και της Υπηρεσίας αυτού NSPA για τα επόμενα τρία (3), θέτοντας έτσι τα θεμέλια  για την οριστική επίλυση του ζητήματος καθώς  η λειτουργία της NSPA εδράζεται σε κανόνες και πρότυπα του ΝΑΤΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία και τη βαρύτητα της Υπηρεσίας αυτής.

Σχετική σύμβαση μεταξύ NSPA και αναδόχου αναμένεται να υπογραφεί τον Ιούνιο (δυστυχώς επηρεάζει και ο COVID-19) και εντός του Β΄ εξαμήνου 2021 αναμένεται να εκκινήσει η ενεργοποίηση των εναερίων μέσων (ελικοπτέρων και αεροπλάνων) με στόχο να επιτευχθεί διαθεσιμότητα μέσων 80% κατά το έτος 2022.

Η   πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια ώσπου να έλθει ο Ιούνιος. Ήδη απευθύνθηκε   σε ανθρώπους που με εισφορές τους βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

Ήδη το ένα από τα συνολικά 6 Ελικόπτερα που διαθέτει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,  το ΗC31,  επισκευάστηκε  χάρη στη χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ» συμφερόντων κ. Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια αυτή στέκεται αρωγός και στο πλευρό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

 Σε ειδική τελετή που έγινε την 8-3-2021 στα Μέγαρα  ο Υπουργός κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ Ι. και ο κ. Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΚΛΙΑΡΗΣ Θ. είχαν την ευκαιρία να την ευχαριστήσουν για την πολύ σημαντική προσφορά τους για την επαναφορά στην ενεργό δράση και την επιτήρηση του εθνικού θαλάσσιου χώρου ενός τόσο σημαντικού πτητικού μέσου όπως είναι το ΗC31.

Ο κ. Υπουργός παράλληλα εξήγγειλε ότι έχουν προγραμματισθεί  για την ενίσχυση των εναερίων μέσων και του προσωπικού προμήθειες και δράσεις που ξεπερνούν τα 85 εκ. ευρώ, μέσω του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων 2021-2027. 

Η  συμμετοχή στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου αεροπορικού μέσου του ΛΣ  σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα για την  αξιοποίηση σε ευρεία έκταση και των εναέριων μέσων, την στην πράξη εκκίνηση της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό  και την ανανέωσή των.

limenikanea.gr Media Group