Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο συναντήθηκαν οι λιμενικοί Κεντρικής Ελλάδος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.3.21

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο συναντήθηκαν οι λιμενικοί Κεντρικής Ελλάδος

 


Πραγματοποιήθηκε την 19/03/2021 συνάντηση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το νέο ΠΔ Μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ν.Μαγνησίας και Β.Σποράδων.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής ως μέλος της Π.Ο.Λ. έχει αντιταχθεί με ένστολη διαμαρτυρία τον Φλεβάρη του 2020 και με συνεχείς παρεμβάσεις, εδώ και ένα έτος ,στις διατάξεις των μεταθέσεων ν.4676/20 που αποτέλεσαν τη βάση του 11/2021 ΠΔ Μεταθέσεων .

Το συγκεκριμένο ΠΔ αποτελεί ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα για ένα δίκαιο καθεστώς μεταθέσεων .

Στο Ν.Μαγνησίας από το 2014 και έπειτα με τη μείωση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος οι υπηρετούντες έχουν μειωθεί κατά 40 % με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα νησιά.

Επίσης έγινε λεπτομερής ανάλυση για την ανάγκη ενίσχυσης  των Λιμενικών Αρχών του Νομού εστιάζοντας στην αναβάθμιση υπηρεσίας του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λ/Τ, στην αύξηση των οργανικών θέσεων , στην αναβάθμιση του Λ/Τ Αμαλιάπολης όπως και στην ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών των Β.Σποράδων.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς φορείς προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, αναζητώντας λύσεις προς όφελος των συνάδελφων

.




Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.