Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της 25ης Μαρτίου 2021 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.3.21

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της 25ης Μαρτίου 2021


 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει διττό χαρακτήρα και συμβολισμό ― Θρησκευτικό και Εθνικό. Αποτελεί για τους απανταχού Έλληνες ημέρα εθνικής μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους Αγωνιστές του Έθνους μας, που απέδειξαν ότι η πίστη στην ελευθερία και η ισχυρή θέληση ενός  λαού μπορούν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας. Οι θυσίες και τα επικά κατορθώματα των Ηρώων του 1821 καθιερώθηκαν στη συλλογική συνείδηση όχι μόνον των Ελλήνων, δημιουργώντας την εθνική μας παράδοση. Και παρότι εφέτος δεν μπορούμε να αποδώσουμε τις τιμές που τους αξίζουν, δεν παύουν να αποτελούν φάρο ελπίδας έναντι κάθε δυσκολίας για όλους μας.
 
Η φετινή 200ή επέτειος από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί ιδιαίτερο ορόσημο της Ελληνικής Ιστορίας για να γνωρίσουν οι νεότεροι και να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι τα βασικά χαρακτηριστικά του έθνους μας: την πίστη στην ελευθερία, την αυτοθυσία για τον ιερό σκοπό, το φιλότιμο για το κοινό καλό, το πάθος για την πατρίδα, την περιφρόνηση προς τον κίνδυνο. Αξίες και χαρακτηριστικά που σήμερα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Και αυτές οι αξίες ενδυναμώνουν σήμερα και το δικό μας αίσθημα ευθύνης να διατηρήσουμε την εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και να αντλήσουμε διδάγματα από το παρελθόν για να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.
 
Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος,
 
Η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης, που αντιλαμβάνεστε και οι ίδιοι, για το σπουδαίο εθνικό και κοινωνικό έργο σας, αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη αναγνώρισης της διαχρονικής προσφοράς σας.
 
Σ' αυτή την ημέρα μνήμης, σάς καλώ όλους να οπλιστείτε για άλλη μία φορά με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και προσφοράς αλλά και ψυχική δύναμη για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη δύσκολη παρούσα περίοδο σε ευκαιρία νέας εθνικής ανάτασης και δημιουργίας ενός καλύτερου «αύριο» για την Ελλάδα.
 
 
Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!                                             Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θοδωρής ΚΛΙΑΡΗΣ
Zήτω το Έθνος!                                                                                                  Αρχηγός
Ζήτω το Λιμενικό Σώμα!