Έβρος: Παρέλαβαν από Τούρκους 800 κιλά ακατάλληλα όστρακα! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.4.21

Έβρος: Παρέλαβαν από Τούρκους 800 κιλά ακατάλληλα όστρακα!


 Στους 51 σάκους βρέθηκαν 794 κιλά αχιβάδες μικρότερων διαστάσεων από το επιτρεπόμενο και θα καταστραφούν

Σε άλλο επίπεδο πέρασαν την διακίνηση οστράκων επικίνδυνων για κατανάλωση πέντε Έλληνες, οι οποίοι δεν τα αλίευσαν από ελληνικά νερά, αλλά τα παρέλαβαν από Τούρκους λαθρεμπόρους με βάρκες στο Δέλτα του ποταμού Έβρου!


Οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που είχαν πληροφορίες για το ασυνήθιστο αλισβερίσι, είχαν θέσει υπό διακριτική επιτήρηση τον λιμενίσκο του Άη Γιώργη και είδαν τέσσερις από τους δράστες ηλικίας 66, 36, 62 και 41χρόνων να φτάνουν με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, να μπαίνουν σε δύο βάρκες τύπου ''μπλάβα'' και να κατευθύνονται στην τουρκική πλευρά του ποταμού, όπου φόρτωσαν σάκους με όστρακα. Αφού επέστρεψαν στο λιμανάκι, μεταφόρτωσαν το φορτίο της μίας βάρκας σε ένα όχημα που έφτασε εκεί με οδηγό έναν 42χρονο.


Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης– Φερών, ενώ στο λιμανάκι του Άη Γιώργη συνελήφθησαν οι άλλοι τέσσερις δράστες μετά από καταδίωξη με τις βάρκες! Στους 51 σάκους βρέθηκαν 794 κιλά αχιβάδες μικρότερων διαστάσεων από το επιτρεπόμενο και θα καταστραφούν. Για το φορτίο δεν υπήρχαν έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή του, ενώ τα σκάφη και το Ι.Χ. με τα οποία μεταφέρονταν και κατασχέθηκαν, δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά οστρακοειδών.

Πηγή