Τέλος από την Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.4.21

Τέλος από την Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο


 Στις 3 Μαΐου ανοίγει και επίσημα η εστίαση

Σε σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η κυβέρνηση αμέσως μετά το Πάσχα. Το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου είναι εκείνο που δρομολογεί τις εξελίξεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τη Δευτέρα του Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης θα συνοδευτεί και με πλήρη απελευθέρωση στις διαδημοτικές μετακινήσεις, η οποία υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα ίσχυε μόνο για τα Σαββατοκύριακα.


Σύμφωνα με αυτές το σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι στιγμής φαίνεται πως αποδίδει καθώς ελάχιστοι είναι οι εκδρομείς που επιχείρησαν να ταξιδέψουν χωρίς έγγραφα.


Παράλληλα, η προσέλευση στα φαρμακεία των δημοσίων υπαλλήλων για τα self tests εξελίσσεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.


Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30-39: Ήδη κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες 30-39 ετών και ήδη κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ANT1. «Η πλατφόρμα άνοιξε από χθες το βράδυ για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση κι ήδη όσοι πολίτες είναι από 30-39 ετών έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και μάλιστα κλείστηκαν 60.000 ραντεβού, δηλαδή 30.000 άτομα», ενώ την Μ. Πέμπτη έρχεται η σειρά για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών και το Μ. Σάββατο για τους 45-49 ετών.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι όσοι πολίτες από 30-39 που έλαβαν μήνυμα μέσω της άυλης συνταγογράφησης για ραντεβού δεν αναγραφόταν η ακριβής ημερομηνία για επιβεβαίωση. «Εδώ έχει μια άλλη φιλοσοφία το άνοιγμα των ομάδων 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, διότι πρόκειται για τη γρήγορη πρόσβαση στο εμβόλιο, μια γρήγορη γραμμή για γρήγορο εμβολιασμό. 'Αρα, παροτρύνουμε όσοι έλαβαν το μήνυμα να μπούνε στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους. Η ίδια φόρμουλα θα ακολουθηθεί και για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών που και πάλι είναι ένα εμβόλιο και άρα θα πρέπει να μπούνε στην πλατφόρμα για να οριστεί το ραντεβού. Κι αυτό διότι θέλουμε το ραντεβού να κλειστεί ακόμη και την επόμενη μέρα. Χθες περάσαμε τους 60.000 εμβολιασμούς, προσπαθούμε να φτάσουμε περίπου το 1/5 εκατομμύριο εμβολιασμούς την εβδομάδα».

https://www.news.gr