Η ναυτιλία στο τραπέζι της συνάντησης Κατσαφάδου με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.4.21

Η ναυτιλία στο τραπέζι της συνάντησης Κατσαφάδου με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας


 Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, συναντήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας Soosuk Lim και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την ναυτιλία, την πράσινη ανάπτυξη, το ρόλο της τεχνολογίας στην ψηφιακή επανάσταση, αλλά και για την επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη ημέρα της πανδημίας.


Ο κ. Κατσαφάδος αφού ευχαρίστησε τον πρέσβη για την επίσκεψή του, και για την πρόσκληση που του έκανε, να επισκεφθεί μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, την Δημοκρατία της Κορέας, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:


"Με τη Δημοκρατία της Κορέας, μας συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί και κοινές αξίες, όπως η δημοκρατία και η ελευθερία. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι ο πρέσβης δεν ξεχνά τους Έλληνες βετεράνους που συμμετείχαν στο εκστρατευτικό σώμα της Κορέας, αλλά και αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, σε αυτόν τον πόλεμο. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και θα βρούμε τρόπους ώστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε τομείς που αφορούν την ναυτιλία, τον τουρισμό και φυσικά την τεχνογνωσία στην οποία η Κορέα αποτελεί μια από τις χώρες πρωτοπόρους. Φυσικά αποδέχτηκα την πρότασή του, να επισκεφτούμε τη Δημοκρατία της Κορέας με εκπροσώπους της ναυτιλίας και του επιχειρείν, ώστε να δημιουργηθούν project επ ωφελεία των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων των δύο χωρών.


Πηγή