Τα προβλήματα των Στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ. σε διαδικτυακή συνάντηση με το Κίνημα Αλλαγής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.4.21

Τα προβλήματα των Στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ. σε διαδικτυακή συνάντηση με το Κίνημα Αλλαγής

 


Πραγματοποιήθηκε την 27/04/2021 συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών με το ΚΙΝΑΛ. Στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων ασφαλείας για τον covid-19 η συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΛ με το Κίνημα Αλλαγής έγινε με τη βοήθεια των μέσων του διαδικτύου. 

Από τη πλευρά του ΚΙΝΑΛ συμμετείχε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου κ.Κεγκέρογλου Βασίλειος, ο Βουλευτής Κέρκυρας κ.Μπιάγκης Δημήτρης υπέυθυνος τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ,ο Βουλευτής Βιωτίας κ. Μουλκιώτης Γεώργιος και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ,ο κ.Μάντζιος Δημήριος Διευθυντής της Κ.Ο., η κ.Χαλάτση Έφη μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και ο αναπληρωτής Γραμματέας τομεά Ναυτιλίας κ. Ρεμούνδος Γεώργιος .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών από τη πρώτη μέρα ίδρυσής της βρίσκεται σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής και η συνάντηση αυτή προέκυψε από την ανάγκη να εξεταστούν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αναζητώντας και προτείνοντας λύσεις. Απόρροια της αναγνώρισης του συνδικαλιστικού έργου της Π.Ο.Λ. ήταν η πρόταση και του ΚΙΝΑΛ, τον Γενάρη του 2021, προκειμένου ως εκπρόσωποι των συνάδελφων να δώσουμε το παρών στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων όπου και συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής με θέμα: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. »
Επίσης σημαντικά ήταν και τα συμπεράσματα που ανέδειξε η συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Γραμματέα του Τομέα Ναυτιλίας κ.Διαμαντίδη Δημήτριο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε , αναπτύχθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ:

ΠΔ μεταθέσεων  11/2021 και τα όσα αρνητικά έχει επιφέρει στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  
Ενεργοποίηση διάταξης ( ν.4504/17 άρθ.79) για την εξέλιξη των Λ/Φ σε ΥΠΑΞ.
Εφαρμογή του Νόμου των οδοιπορικών και για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
 Νυχτερινή απασχόληση στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ . Να αποζημιώνονται όσοι εργάζονται.
Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων υπηρεσιακών ταυτοτήτων στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.              
Ασφαλιστικό  -Εξαγορά της 3ετιας παρ.4    άρθρου  22 του ν.3865/2010
Αναγνώριση των υποχρεωτικών ετών ως ΛΦ για προκηρύξεις ΥΠΆΞ από 1996 και έπειτα.
Διεύρυνση περιοχών που δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου. 
Διεύρυνση της   Μάχιμης Πενταετίας
Αναβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος στο Λιμενικό Σώμα
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 20% σε 6,67% για την αναγνώριση των ετών σπουδών, στρατού  κλπ.
Διατάξεις για τα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Προσλήψεις στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 
Ανακατανομή οργανικών θέσεων στο σύνολο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από πλευράς Κινήματος Αλλαγής δόθηκε η δέσμευση πως τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους θα αποτελέσουν σημαντικό πεδίο διεκδίκησης ενώ πολλά από αυτά θα τεθούν και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου οι λύσεις να αποτελέσουν προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Η Ομοσπονδία μας  θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους συναδέλφους.



Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.