Αναγνώριση της προσφοράς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κατά τη περίοδο της πανδημίας του COVID-19 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.4.21

Αναγνώριση της προσφοράς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κατά τη περίοδο της πανδημίας του COVID-19


 Σε συνέχεια της ΩΠ:261730/04-21 Δ/γης ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Δ.Π.-Υ.Υ η Ομοσπονδία μας υποχρεώνεται να θέσει εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την διενέργεια self test για COVID-19 , αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εδώ και ένα χρόνο προκειμένου να ανταποκριθούν σε όσα διατάσσονται κάθε φορά και αφορούν σε ελέγχους, επιβολή προστίμων ,εφαρμογή μέτρων για τον περιορισμό του φονικού  ιού.


Δυστυχώς τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  το τελευταίο έτος καλούνται να διαχειριστούν τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που ως αποτέλεσμα έχει την επιβολή μέτρων που πολλές φορές μας φέρνουν αντιμέτωπους με πολίτες σε ένα ρόλο πρωτόγνωρο , άβολο και σε πολλές περιπτώσεις δύσκολα εφαρμόσιμο.

 

Οι συνάδελφοι όλο αυτό τα χρονικό διάστημα υποχρεώθηκαν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την ατομική τους υγεία όσο και της οικογένειάς της , ερχόμενοι υποχρεωτικά σε συνεχή επαφή με πολίτες ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τα πληρώματα των σκαφών και όσους υπηρετούν στα νησιά που καθημερινά αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό κύμα χωρίς να τηρούνται πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ . 

 

 Αναφορικά με την υποχρεωτική διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών self test για COVID-19 εύλογα είναι τα ερωτήματα για τον τρόπο προμήθειας των test από συναδέλφους που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά και δεν υπάρχουν φαρμακεία ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τις περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

 

Κρίνεται απαραίτητη την έκδοση διευκρινιστικής διαταγής διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών self test ,τη διοικητική μέριμνα για χορήγηση test στους συναδέλφους που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά ενώ η απειλή πειθαρχικού ελέγχου και περικοπής μισθού δε συνάδει με το έργο που επιτελούν τα  στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.  

 

Θεωρούμε αυτονόητο πως η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει με έμπρακτο τρόπο τη προσφορά των συνάδελφων για όλη αυτή τη δοκιμασία που έχουν υποβληθεί , ξεφεύγοντας από στερεότυπες δηλώσεις  ΄΄ θαυμασμού ΄΄ στα ΜΜΕ. 

 

Η Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αναζητώντας λύσεις υπέρ των συναδέλφων χωρίς αφορισμούς ,διαχωρισμούς και πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον.    


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.