Μήνυμα κ.ΥΝΑΝΠ Πλακιωτάκη Ιωάννη προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.4.21

Μήνυμα κ.ΥΝΑΝΠ Πλακιωτάκη Ιωάννη προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


 Αξιότιμα στελέχη Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,


Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, έχετε καταφέρει πολλά. Προστατεύετε αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας. Διασφαλίζετε την ομαλή και ασφαλή  λειτουργία της ναυτιλίας, τόσο της ποντοπόρου όσο  και της ακτοπλοΐας. Επιτηρείτε την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε λιμάνια και πλοία, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας.

  

Στο ιδιαιτέρως επιβαρυμένο από τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση περιβάλλον, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, η σταθερή ενίσχυση των επιχειρησιακών σας δυνατοτήτων. ο εκσυγχρονισμός των καθημερινών εργασιακών σας δράσεων   και η υπερπροσπάθειά σας, ημέρα και νύχτα, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες που έχουν οδηγήσει στον εντυπωσιακό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, την ασφαλή ναυσιπλοΐα, την υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.


Θα επιθυμούσα ειδικότερα να σημειώσω με έμφαση ότι στην εθνική αποστολή που επιτελείτε στο Ανατολικό Αιγαίο, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει και φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα της. Με αποφασιστικότητα, με τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη  ζωή.  


Για τη συνεχή προσπάθεια, για την αποφασιστικότητα,  για την υπευθυνότητα στο έργο σας, θέλω να πω σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς, ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ».


Θέλω, ακόμα, να σας βεβαιώσω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ, θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα τη συνεχή ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, σε ανθρώπινο δυναμικό, πλωτά μέσα και εξοπλισμό, καθώς και την επίλυση προβλημάτων που αφορούν  την καθημερινότητά σας, ώστε να βελτιώνονται διαρκώς οι συνθήκες  της ζωής σας.  Ήδη κάποια από τα προβλήματα αυτά επιλύθηκαν και ακολουθούν και άλλα.


Ελπίζω, σύντομα, με το μεγάλο όπλο του εμβολιασμού, να νικήσουμε την πανδημία,  να κερδίσουμε  πίσω τη ζωή μας και να έχω τη χαρά να σας συναντήσω και να συνομιλήσουμε από κοντά.  


Μέχρι τότε, βέβαιος ότι συνεχίζετε να ανταποκρίνεστε στο μέγιστο στην αποστολή σας,  εύχομαι σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα υγεία, δημιουργικότητα, αισιοδοξία, επίτευξη των προσωπικών και οικογενειακών σας στόχων.    


Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!


Γιάννης Πλακιωτάκης