Τελετή απονομής ξιφών σε τέσσερις Αξιωματικούς ειδικότητας Υγειονομικού στο Αρχηγείο Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.1.19

Τελετή απονομής ξιφών σε τέσσερις Αξιωματικούς ειδικότητας Υγειονομικού στο Αρχηγείο Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ.

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, του Αναπληρωτή Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διονύση Τεμπονέρα, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιου Ράπτη, Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανωτάτων Αξιωματικών, απονεμήθηκαν σήμερα (28/1/2019) στο Αρχηγείο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ξίφη σε τέσσερις (04) Ανθυποπλοιάρχους ειδικότητας Υγειονομικού και συγκεκριμένα σε δύο (02) Ιατρούς (μία αναισθησιολόγος και ένας πνευμονολόγος) και σε δύο (02) Ειδικής κατηγορίας (μία ψυχολόγος και ένας οδοντίατρος).

Αμέσως μετά την απονομή ξιφών, στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιά, κ.κ. Σεραφείμ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα νέα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στις οικογένειες τους, που παρέστησαν στην τελετή, υπογράμμισε:

«Κυρίες και κύριοι Αξιωματικοί-ιατροί, η συμμετοχή σας στο ένδοξο Σώμα του Λιμενικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιείται με τη δέσμευση σας ότι θα επιτελέσετε στο ακέραιο το καθήκον και θα σας συνοδεύει η δέσμευση προς τον όρκο στον Ιπποκράτη και τον όρκο που δίνεται στην Πατρίδα. Είμαστε βέβαιοι ότι με τον καλύτερο τρόπο θα προσφέρετε τις υπηρεσίες σας προς τους συναδέλφους σας, άνδρες και γυναίκες και στους συγγενείς τους. Το Λιμενικό Σώμα αισθάνεται τιμή που σας εντάσσει στους κόλπους του, στη δική του αγκαλιά. Και είμαστε βέβαιοι ότι το καθήκον θα είναι εκείνο που θα καθοδηγεί τις ενέργειές σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς για εκείνο το οποίο επιτύχατε αλλά και για εκείνο το οποίο θα επιτελέσετε πιστοί στο καθήκον. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τις οικογένειες, τους γονείς των νέων αξιωματικών-γιατρών . Γιατί με τις δικές σας προσπάθειες ενισχύσατε τον αγώνα και τις προσπάθειες των δικών σας παιδιών. Έτσι ώστε σήμερα όλοι μαζί, να γιορτάσουμε και να αισθανόμαστε τιμή για την παρουσία αυτών των στελεχών , των γιατρών, στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σας εύχομαι κάθε καλό. Να σας συνοδεύει υγεία, χαρά, αισιοδοξία και δύναμη στα νέα σας καθήκοντα».