Σύρος : Επισκευάζεται το μεγαλύτερο πλοίο που υπήρξε ποτέ στα Ναυπηγεία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.1.19

Σύρος : Επισκευάζεται το μεγαλύτερο πλοίο που υπήρξε ποτέ στα Ναυπηγεία

Σε συνεχή πορεία ανάπτυξης βρίσκονται τα Ναυπηγεία της Σύρου. Αυτές τις ημέρες στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου στη Σύρο επισκευάζονται ταυτόχρονα έξι πλοία ενώ από την επαναλειτουργία της μονάδας τον Απρίλιο του 2018 έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 40 πλοία. Η πρόβλεψη μάλιστα για το 2019 είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει στα 100 με 120 πλοία.

Στη γιάρδα βρίσκεται το πλοίο Ponente χωρητικότητας περίπου 85.000 dwt, της εταιρείας New Port, για επισκευή. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής πλοίο από την ίδρυση του ιστορικού ναυπηγείου. Είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος μαζικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου με την πλήρη ανακατασκευή της πλωτής δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», διαστάσεων Panamax. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση δεξαμενής τύπου Aframax.

«Αποδεικνύεται ότι το ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου αποτελεί την πιο σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή για Panamax size πλοία στην ευρύτερη περιοχή"επισημαίνεται από τη διοίκηση των ναυπηγείων.

Από τον Μάρτιο του 2018, δημιουργήθηκαν 300 θέσεις εργασίας, οι οποιες αναμένεται να αυξηθούν σε 500 από τα τέλη Ιανουαρίου 2019. Σύμφωνα με πρόβλεψη της ΟΝΕΧ οι θέσεις εργασίας θα φθάσουν στις 1000 με 1200 με την προσθήκη της δεξαμενής Aframax.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη η μετακίνηση των 25.000 από τους 80.000 τόνων αποβλήτων της αμμοβολής του ναυπηγείου και την πλήρη απομάκρυνση μέχρι τον Ιούνιο του 2019 με στόχο τη σταδιακή μετατροπή του Νεωρίου σε «πράσινο ναυπηγείο».

pronews.gr