Η Γερμανία αποχωρεί από την ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση για τους μετανάστες στην Μεσόγειο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.1.19

Η Γερμανία αποχωρεί από την ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση για τους μετανάστες στην Μεσόγειο

Η Γερμανία αναστέλλει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή, ναυτική επιχείρηση Σοφία, σκοπός της οποίας ήταν να αντιμετωπίσει τη διακίνηση ανθρώπων στη Μεσόγειο, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή η Ιταλία έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες που αποβιβάζονται στο έδαφός της.


Το Βερολίνο δεν θα στείλει κάποιο άλλο στρατιωτικό πλοίο για να αντικαταστήσει τη φρεγάτα Augsburg, που πλέει στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής του Μπούντεσβερ Έμπερχαρντ Τσορν, μιλώντας σε μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, σχολίασε την απόφαση της Γερμανίας λέγοντας: «Η αποστολή αυτή είχε την εντολή να αποβιβάζει όλους τους μετανάστες στην Ιταλία και αυτό έπραξε, με 50.000 αφίξεις στην χώρα μας". "Αν κάποιος κάνει στην άκρη, για εμάς αυτό σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.
pronews.gr