Παρέμβαση Γ. Ελευθεράκη για την ΕΠΛΣΑΠΝ: Εδώ και τώρα εκλογές το οφείλουμε στα μελη της Ένωσης μας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.1.19

Παρέμβαση Γ. Ελευθεράκη για την ΕΠΛΣΑΠΝ: Εδώ και τώρα εκλογές το οφείλουμε στα μελη της Ένωσης μας

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες,


ο συνδυασμός "Μαζί για την Ένωση" δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, σε μια χρονική περίοδο, όπου ήταν επιβεβλημένη η παρουσία νέων προσώπων, με νέες ιδέες και αντιλήψεις προκειμένου να μπει ένα τέρμα στην συνδικαλιστική απαξίωση.


Η παρουσία μας, τάραξε από την πρώτη στιγμή τα λιμνάζοντα "συνδικαλιστικά νερά", ενεργοποίησε τα συνδικαλιστικά αντανακλαστικά και έδειξε σε όλους με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχεις τους στόχους σου.


Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, μείναμε πιστοί στην βασική μας αρχή, που δεν είναι άλλη από την ενασχόλησή μας με τα καθημερινά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι συνάδελφοι μας, ενεργώντας κάθε φορά με το ίδιο ζήλο προς επίλυση αυτών.   


Στα λίγα χρόνια της συνδικαλιστικής μας δράσης, καταφέραμε να δώσουμε λύσεις, σε καυτά ζητήματα που άλλοι ούτε καν άγγιξαν για τους δικούς τους λόγους, όπως:


Ίδρυση και λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λιμενικού Σώματος με έδρα τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας (ΚΥΑ).

Ιδρυση Λέσχης  Εστιατορίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην κεντρική υπηρεσία (Υ.Α.) 

Δωρεάν μετακίνηση των στελεχών με τα Μ.Μ.Μ. (στις επόμενες μέρες θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες από την αρμόδια Υπηρεσία του 
Αρχηγείου για τον τρόπο εφοδιασμού των καρτών ελεύθερης μετακίνησης).

Επίσης, προωθήσαμε διάταξη για τη επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε υπηρεσίες όπου οι συνάδελφοί μας λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να την αναγνωρίσουν (π.χ. Μουσικοί, Τεχνικοί, Ιατροί, Νοσηλευτές, προσωπικό Επισκευαστικών Βάσεων).

 Καταθέσαμε πρόταση για νέο Βαθμολόγιο Λ/Φ προσαρμοσμένο στο νέο ασφαλιστικό νόμο (40ετη).



Συνάδελφοι/φισες,


δυστυχώς, σε πολλά από τα παραπάνω ζητήματα, αν και ήταν για το καλό όλων των συναδέλφων μας και κυρίως για την καθημερινότητά  μας, αντιμετωπίσαμε πολλά εμπόδια από καλοθελητές, οι οποίοι άλλοτε δημιουργούσαν προβλήματα γιατί δεν άντεχαν τη θετική έμφαση στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων και άλλοτε γιατί  ήθελαν να καπηλευτούν την δική μας προσπάθεια.


Εμείς, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο να υπηρετούμε τους συναδέλφους μας, ενωμένοι μέσα από συλλογικές αποφάσεις.


Τις παρασκηνιακές συζητήσεις τις αφήνουμε στους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, εμάς μας επέλεξαν οι συνάδελφοι  για την επίλυση των προβλημάτων τους και όχι για το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα.


Έντεκα μήνες με προσωρινή διοικούσα  στη  μεγαλύτερη πρωτοβάθμια ένωση του προσωπικού (ΕΠΛΣΑΠΝ), προσβάλλει την ιστορία της ένωσης,οι λόγοι γνωστοί, οι ευθύνες γνωστές, μένει να αποδοθούν δια των άμεσων εκλογών.



 Ήρθε η ώρα της ανάταξης και προς τούτο ζητώ την άμεση σύγκληση  έκτακτου Δ.Σ. με θέμα τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με τα οριζόμενα της δικαστικής απόφασης,για τη  διενέργεια άμεσων εκλογών. 

Καλώ τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που αντιδρούν σε αυτή την προοπτική, να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη που τους αναλογεί και η μεγαλύτερη ένωση της Ελλάδας να επανέλθει στην κανονικότητα, ώστε τα μέλη μας να αποκτήσουν την εκπροσώπηση που τους αρμόζει.





                                                                                       Ο  Επικεφαλής του Συνδυασμού     "Μαζί για την Ένωση"                                                                                                                                                                   Ελευθεράκης Γιώργος