Αναγνώριση-αναβάθμιση-ισοτιμία της παραγωγικής Σχολής ΛΦ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.1.19

Αναγνώριση-αναβάθμιση-ισοτιμία της παραγωγικής Σχολής ΛΦ


Αναγνώριση-αναβάθμιση-ισοτιμία της παραγωγικής Σχολής Λ/Φ κατατάσσοντας την στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως οι αντίστοιχες σχολές των Ε.Δ. και Σ.Α.
Η παραγωγική Σχολή Λιμενοφυλάκων είναι η μόνη στρατιωτική σχολή που δεν εντάσσεται σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης.
Με τον ν. 4058/12 (ΦΕΚ 63Α) η αντίστοιχη παραγωγική σχολή της ΕΛ.ΑΣ. κατηγοριοποιείται στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αυτή η δυνατότητα προσφέρει στα στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από τις αντίστοιχες σχολές να μπορούν να κάνουν περαιτέρω σπουδές και να αποκτούν γνώσεις που εν τέλει θα ωφελήσουν εκτός από τους ίδιους και την Υπηρεσία.
Ως εκ τούτου προτείνουμε την ακόλουθη διάταξη νόμου για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των στελεχών των Σ.Α.
            Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Λιμενοφυλάκων πριν την δημοσίευση του Ν.4504/2017, λογίζεται ότι έχει πραγματοποιηθεί στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας Λιμενοφύλακα και προσμετράτε για την συμπλήρωση του απαιτούμενου προς προαγωγή χρόνου στο βαθμό του Κελευστή. Αν υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες κατάταξης στην ίδια εκπαιδευτική σειρά, ως χρόνος φοίτησης στην παραγωγική σχολή, υπολογίζεται ο χρόνος από την ημερομηνία κατάταξης των πρώτων καταταχθέντων δοκίμων μέχρι και την προηγούμενη της ονομασίας τους ως μονίμων στελεχών.»