ΠΟΕΠΛΣ: Χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.1.19

ΠΟΕΠΛΣ: Χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου

Η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, ύστερα από συσσωρευόμενα παράπονα των μελών της, παρεμβαίνει και ζητά την άρση της διαταγής του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ/ ΔΚΔ΄ «περί χορήγησης αδείας ανατροφής τέκνου».
Η διαταγή αυτή έρχεται ευθέως σε αντιδιαστολή με το πνεύμα και το γράμμα του νομοθέτη, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όσα αυτός προβλέπει.
Ειδικότερα αναφέρουμε ότι η άδεια ανατροφής τέκνου στο Άρρεν προσωπικό νομοθετήθηκε στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή με τεράστια καθυστέρηση μεταξύ των υπολοίπων Σ.Α., με μοναδικό περιορισμό την ηλικία των τέκνων όπως αυτό περιγράφεται στο Π.Δ.  80/2015.
Με την ανωτέρω διαταγή τίθενται περισσότεροι περιορισμοί για τα στελέχη, ¨τιμωρώντας¨ στην ουσία την επιλογή τους για τεκνοποίηση.
Κύριε Αρχηγέ, ζητάμε από εσάς, την άρση αυτής της διαταγής, γιατί η λύση για τον Οργανισμό που αρχηγεύετε, είναι η αύξηση των Οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με άμεσες προλήψεις και όχι ο περιορισμός των δικαιωμάτων του προσωπικού.
Η χρήση από το προσωπικό, της εν λόγω αδείας, έχει σκοπό την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και δόθηκε σαν κίνητρο από την Ελληνική Πολιτεία για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.