Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εγκαινίασε το 16ο Ναυτικό Σαλόνι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.11.19

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εγκαινίασε το 16ο Ναυτικό Σαλόνι

Το 16ο Ναυτικό Σαλόνι εγκαινίασε την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.
Ο κ. Πλακιωτάκης στον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη στήριξη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας στον κλάδο και ζήτησε τις προτάσεις τους προκειμένου να ενταχθούν σε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που εξετάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με άξονα τον Θαλάσσιο Τουρισμό.
«Θέλω με την παρουσία μου, την παρουσία του ΓΓ και του αρχηγού του Λιμενικού σώματος, δυναμικό παρόν και σηματοδοτούμε συμβολικά τη στήριξη και της πολιτικής αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας στον κλάδο σας», ανέφερε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε:
«Τα αιτήματά σας τα γνωρίζω. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζουμε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα συμπεριλάβουν και τον κλάδο σας αλλά και ευρύτερα τον Θαλάσσιο Τουρισμό, που αποτελούν μία στρατηγική επιλογή πρώτης προτεραιότητας. Είναι ένας κλάδος ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ανάπτυξη της Εθνικής μας Οικονομίας και έχετε δίκιο να λέτε ότι πλέον, ούριος άνεμος φυσάει στη χώρα μας. Και αυτό δεν είναι τυπικό. Ήδη η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στην πράξη στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Έχετε δίκιο που θέτετε το ζήτημα των τεκμηρίων, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε συνεργασία με ο Υπουργείο Οικονομικών. Περιμένω να μου φέρετε τις προτάσεις σας, συγκεκριμένα πράγματα, εναρμονισμένα με την Εθνική και τη Διεθνή νομοθεσία».
«Θέλουμε τη συνεργασία σας, επιδιώκουμε τη βοήθειά σας, είστε οι θεσμικοί μας σύμβουλοί στα ζητήματα του κλάδου σας. Είναι βούλησή μας να προωθήσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τον κλάδο σας αλλά και με τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τη νέα τουριστική περίοδο», πρόσθεσε.