Φραγκίσκος Βαλαμβάνος: Ο μοντελιστής και Αξιωματικός του Λ.Σ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.11.19

Φραγκίσκος Βαλαμβάνος: Ο μοντελιστής και Αξιωματικός του Λ.Σ.

    Ας μάθουμε ποιος είναι ο Φραγκίσκος Βαλαμβάνος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, αλλά έχει καταγωγή από το όμορφο νησί της Σίφνου. Η καταγωγή του, η αγάπη του για την θάλασσα  αλλά και η ναυτική οικογένεια από την οποία προέρχεται, τον οδήγησε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου απ’ όπου και αποφοίτησε το 1999.
Το 2002 κατατάχτηκε στο Λιμενικό Σώμα και συγκεκριμένα στο 36ο  σχολείο Δ.Υ.Λ.Σ.  Από το 2003 έως και σήμερα έχει υπηρετήσει ως Κυβερνήτης σε αρκετά πλωτά περιπολικά σκάφη και συγκεκριμένα στα ΠΛΣ-602 , ΠΛΣ-604, ΠΛΣ-605, ΠΛΣ-608, ΠΛΣ-115, ΠΛΣ-170 και ΠΛΣ-171. Ως Σημαιοφόρος Λ.Σ. υπηρέτησε τρία χρόνια αρχικά ως αντικαταστάτης και μετά ως συντονιστής Τ.Κ.Ε.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, στο οποίο και συνεχίζει να υπηρετεί έως και σήμερα ως Κυβερνήτης – Προϊστάμενος του ΠΛΣ-171.

Η αγάπη του για την ιστορία τον οδήγησε στην εξερεύνησή της μέσω του στατικού μοντελισμού. Ξεκίνησε κατασκευάζοντας αρχικά μοντέλα πλοίων, τα οποία πρωταγωνίστησαν τον περασμένο αιώνα στα μεγαλύτερα πολεμικά θέρετρα, κυρίως του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και μετέπειτα. Αργότερα ασχολήθηκε με την κατασκευή σύγχρονων ελληνικών πολεμικών αεροπλάνων, αλλά και οχημάτων του Ελληνικού Στρατού.

Ο στατικός μοντελισμός για τον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Φραγκίσκο Βαλαμβάνο είναι κάτι παραπάνω από χόμπι. Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που τον έχει βοηθήσει αρκετά, ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις δυσκολίες της ζωής και να προσπεράσει αρκετά εμπόδια  που βρέθηκαν μπροστά του.

Είναι παντρεμένος από το 2006 με την επίσης Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ Μαρία και έχουν δύο αγοράκια έντεκα και έξι ετών.

Πηγή : www.symels.gr
Ας δούμε ένα μικρό δείγμα από τα έργα του:



Για το έργο του μπορείτε να ανατρέξετε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: εδώ


Πηγή : www.symels.gr