Σημαντικές πρωτοβουλίες από τη Λιμενική αρχή Σύρου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.11.19

Σημαντικές πρωτοβουλίες από τη Λιμενική αρχή Σύρου

Στοχεύοντας στη διαρκή ενημέρωση του προσωπικού και κατ΄ επέκταση στη διεύρυνση και αναβάθμιση του γνωστικού του πεδίου, η Λιμενική Αρχή Σύρου προσκάλεσε στο νησί τον Ιερέα, καθώς και Ψυχολόγο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι συναντήθηκαν με το προσωπικό του συνόλου των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ. ΑΚΤ. στη Σύρο, με τέλεση Αγιασμού και διεξαγωγή ημερίδας/ενημερωτικής παρουσίασης.

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν από την Παρασκευή 15 έως το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στην Ερμούπολη της Σύρου, ο Ιερέας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πατήρ Δημήτριος Βαρσαμίδης και ο Ψυχολόγος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχ/στής Σταύρος Βογιατζόγλου, μετά από πρόσκληση του Λιμενάρχη Σύρου Πλωτάρχη Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη, που για πρώτη φορά μετέβησαν, εκτός κέντρου, σε περιφερειακές Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν διάλεξη-παρουσίαση, αλλά και Αγιασμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και των υπηρετούντων στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη Σύρο.

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 15-11-2019, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄, ο οποίος για ποιμαντικούς λόγους απουσίαζε εκτός Σύρου, τελέσθηκε Αγιασμός από τον π. Δημήτριο Βαρσαμίδη στην 6η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., στο Λιμεναρχείο Σύρου, καθώς και στην ΑΕΝ/Σύρου, παρουσία των προϊσταμένων τους Διοικητή 6ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ ΓΚΙΖΗ Ιακώβου, Λιμενάρχη Σύρου Πλωτάρχη Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη, Διοικητή ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ Αντιπλοιάρχου Λ.Σ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑ Παναγιώτη, καθώς και του προσωπικού αυτών, αλλά και των πληρωμάτων των πλωτών σκαφών του Λιμεναρχείου Σύρου. Μετά τον Αγιασμό, στο Λιμεναρχείο Σύρου, ο πατήρ Δημήτριος συζήτησε με τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο,  με θρησκευτικές προσεγγίσεις, για διάφορα θέματα που αφορούν τις υπηρεσιακές και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικογένεια, καθώς και την αγάπη, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα.

Την δεύτερη ημέρα, Σαββάτο 16-11-2019, διεξήχθη ημερίδα/διάλεξη υπό τη μορφή παρουσίασης από τον Ψυχολόγο Σταύρο Βογιατζόγλου στα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  με θέμα το στρες, το άγχος (συμπτώματα-επιπτώσεις-πρόληψη), που είχε ως στόχο την προαγωγή της υγείας του προσωπικού, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των βέλτιστων παρεχομένων υπηρεσιών, προς τον Έλληνα πολίτη. Αμφότεροι έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της διεξαγωγής της εν λόγω ημερίδας, η οποία αναμφίβολα δημιουργεί προστιθέμενες Υπηρεσιακές αξίες και δεσμεύθηκαν ότι παρόμοιες δράσεις θα επαναληφθούν και στο εγγύς μέλλον, επιλέγοντας και πάλι θεματικό αντικείμενο αντίστοιχης σπουδαιότητας και αξίας.