Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία συμφωνεί με αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο Διοίκησης.? - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.11.19

Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία συμφωνεί με αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο Διοίκησης.?

Από αναγνώστη...

"Η Διοίκηση πάλι χτύπησε,η διοίκηση των αμετάθετων και των βολεμένων ​σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση , ασκεί  έντονες πιέσεις και μεθοδεύει την πραγματοποίηση στις 20-11-2019, του Συμβουλίου Εξέτασης Προσφυγών κατά μεταθέσεων που έχουν υποβληθεί από 40 περίπου στελέχη ΛΣ από τα τέλη Αυγούστου -αρχές Σεπτέμβρη  έχοντας παρέλθει υπαιτιότητα της υπηρεσίας όχι οι σαράντα μέρες που ορίζει ο νόμος αλλά σχεδόν τρεις μήνες από την υποβολή προσφυγής τους.

 Είναι προφανές ότι προσπαθούν για άλλη μια φορά να καλύψουν, ευθύνες, λάθη και παραλείψεις της ΔΠ, που οδήγησαν   στη μη ενίσχυση των Υπηρεσιών Ανατολικού Αιγαίου και στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων μετάθεσης των στελεχών Λ.Σ. που υπηρετούν σε αυτές  , χρησιμοποιώντας περί τους 40 συναδέλφους, τα αιτήματα των οποίων θα εξεταστούν την Τετάρτη στο προσεχές Συμβούλιο Προσφυγών, ως εξιλαστήρια θύματα , μεταθέτοντας τα εν μέσω σχολικής περιόδου, πλησίον των εορτών των Χριστουγέννων, επιβαρύνοντας τον οικονομικό προϋπολογισμό τους και την οικογενειακή ισορροπία τους .

Επιμένουν μάλιστα αντισυναδελφικά -αντιδεοντολογικά παρά τις αντίθετες φωνές στην παράλογη -παράτυπη εισήγησή τους ότι οι 40 ημέρες που ορίζει το πδ για την εξέταση από τη στιγμή υποβολής των προσφυγών δεν έχει παρέλθει καθώς την ημέρα που διαλύθηκε το συμβούλιο προσφυγών λόγω αποστρατείας του Προέδρου του συμβουλίου την 7-10-19 , είχαν παρέλθει 39 ημέρες και όχι 40 αν και δεν είχε προγραμματιστεί συμβούλιο προσφυγών την ημέρα εκείνη ούτε για την επομένη/νες .

Εμείς λοιπόν ακόμα κι αν δεχτούμε ότι για 2 ημέρες δεν συμπληρώθηκε το 40ημερο ρωτάμε :

- Ποιος ο  λόγος που το νέο συμβούλιο προσφυγών συγκροτήθηκε την 14-11-19 και όχι αμέσως μετά τον   ορισμό του νέου αρχηγός την 07-10-19  ή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έκτακτων κρίσεων την 23 Οκτωβρίου 2019  .

 Το χρονικό διάστημα από 23-10 που ανακοινωθήκαν τα αποτελέσματα των κρίσεων   έως 14-11-19 που συγκροτήθηκε το νέο συμβούλιο προσφυγών  τι είναι......?

Μήπως τα χρωστούμενα  ρεπό των μελών του συμβουλίου που παρεμπιπτόντως παραμένουν ίδια από εποχή προηγούμενης κυβέρνησης και στρατιωτικής ηγεσίας ...

- Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι από το Μάιο μήνα, στελέχη, που υπηρετούν σε δύσκολες υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου, να μην έχουν μετατεθεί, αλλά και οι υπηρεσίες αυτές να μην έχουν ενισχυθεί, με αποτέλεσμα πέντε μήνες πριν το νέο Συμβούλιο Μεταθέσεων του 2020 ,  η υπηρεσιακή τους κατάσταση να παραμένει αδίκως ίδια...?

- Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι από το Μάιο μήνα , πέντε μήνες πριν τις μεταθέσεις έτους 2020 πλησίον των εορτών των Χριστουγέννων και εν μέσω της σχολικής περιόδου, να επιθυμεί η ΔΠ  τη μετάθεση συναδέλφων , αδιαφορώντας για τον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό τους, αδιαφορώντας αν μετά την προσφυγή τους, έχουν περάσει όχι σαράντα μέρες, ως οφειλόταν από το νόμο, αλλά αδικαιολόγητα σχεδόν τρεις μήνες...?

-Πόσο νόμιμο ,ηθικό και συναδελφικό είναι να προσπαθεί η ΔΠ να φέρει διχόνοια -συγκρούσεις και συναδέλφους <<απέναντι>>  σε συναδέλφους ....?

 - Πόσο νόμιμο ,ηθικό και συναδελφικό είναι έστω η μη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων ότι το 40ημερο δεν παρήλθε και να αναμένουν  την εξέταση της προσφυγής τους ...?

-Πόσο νόμιμο ,ηθικό και συναδελφικό είναι αγαπητοί διαχρονικοί -παντός καιρού της διοίκησης να εκκρεμούν σχεδόν 2 χρόνια έκτακτα συμβούλια μεταθέσεων που αφορούν περί τα 600 στελέχη πολλά εξ αυτών με σοβαρά προβλήματα υγείας [κάποιοι μάλιστα και συδικαλιστές] να κόπτεστε  για την πραγματοποίηση του συμβουλίου προσφυγών 40 στελεχών ΛΣ που ελάχιστοι τοποθετούνται στο αν. Αιγαίο και που αν το ψάξουμε το θέμα δε θα έπρεπε σχεδόν το σύνολο εξ αυτών να μετατεθεί...?

-Πόσο νόμιμο ,ηθικό και συναδελφικό είναι 5 χρόνια να χαρακτηρίζεται το πδ 33 άδικο και αναποτελεσματικό και εσείς να μεταθέτετε συναδέλφους με αυτό . Που είναι κ. Αντιπρόεδρε της ΠΕΑΛΣ με παράλληλα καθήκοντα τμηματάρχη της ΔΠ -και παράλληλα μέχρι πρόσφατα μέλος του συμβουλίου μεταθέσεων εκπρόσωπος της ΠΕΑΛΣ η εισήγησή σας και οι δράσεις σας για την εφαρμογή των άρθρων περί μεταθέσεων του νόμου 4504/17 ?

Βέβαια αναφερόμενοι συνολικά στην διοίκηση κανείς δεν ξεχνά την με θέρμη υποστήριξη της στις διατάξεις του Ν 4504/17.

- Ποιος ο λόγος που η ΠΕΑΛΣ και ΠΟΕΠΛΣ σιωπούν για όλα αυτά?

  - Ποιος ο λόγος που ο Υπουργός και ο νέος Αρχηγός ενώ γνωρίζουν την κατάσταση στη διοίκηση και το "κληροδότημα" της προηγούμενης  ηγεσίας ,επιτρέπουν την τροχοπέδηση  στις πρωτοβουλίες τους που έχουν υποχρέωση να αναλάβουν ως νέα στρατιωτική και πολιτική ηγεσία...?

19-11-2019

Ένα θύμα ..."