Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας σε Λιμενικές Εγκαταστάσεις» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.11.19

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας σε Λιμενικές Εγκαταστάσεις»

Την 19-11-2019 διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και με την συμμετοχή εκπροσώπων των Φορέων Διαχείρισης Λιμένων, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως «διεθνούς ενδιαφέροντος», Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας σε Λιμενικές Εγκαταστάσεις». Τις εργασίες της Ημερίδας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος και ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.
Πλην των συμμετεχόντων εκ μέρους των Οργανισμών Λιμένων, στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι Κρατικών Φορέων (ΑΑΔΕ, ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, Πυροσβεστικό Σώμα, ΓΓΠΠ), καθώς και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας στις λιμενικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και η διαχείριση συνεπειών εξαιτίας φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπογενών καταστροφών και οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν για τη δημόσια υγεία.