Εξοντωτικές μεταθέσεις με πρόσχημα το προσφυγικό καταγγέλλει η Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.11.19

Εξοντωτικές μεταθέσεις με πρόσχημα το προσφυγικό καταγγέλλει η Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης

Μετακινήσεις της… τελευταίας στιγμής εξοντώνουν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος!

Το θέμα καταγγέλλει η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Δυτικής Κρήτης η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «δεν νοείται εν έτη 2019 συνάδελφοι να ενημερώνονται μόλις μια ημέρα πριν,

ότι την επόμενη θα πρέπει να μετακινηθούν στο Ανατολικό Αιγαίο, πολλές φορές χωρίς να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό ημερών που θα βρίσκονται μακριά από την οικογενειακή τους εστία».

Όπως σημειώνει η Ένωση το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης παραπόνων από στελέχη του Λιμενικού «σχετικά με τη διαδικασία μετακινήσεων – διαθέσεων συναδέλφων

κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο για ενίσχυση των εκεί Λιμενικών Αρχών στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών»!.

Λιμενικό Σώμα: Τι καταγγέλουν τα στελέχη
«Παρατηρείται πολλές φορές το φαινόμενο αποστολών εκτός έδρας, οι οποίες παίρνουν παράταση χωρίς καν να ερωτηθεί ο αποσπασμένος.

Ο οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων τινάζεται στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το άγχος και η ψυχολογική πίεση που βιώνει ο συνάδελφος ο οποίος διατάσσεται να φύγει την επόμενη ημέρα, πολλές φορές προφορικά, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και διαταγές, αντανακλά στην οικογένειά του αλλά και στην επαγγελματική του απόδοση.

Εκτός αυτού, πολλές φορές συνάδελφοι διατάσσονται να φύγουν για εκτέλεση αποστολής, χωρίς τη χορήγηση της αναγκαίας προκαταβολής από τη παγία της Υπηρεσίας τους, μιας και όλα γίνονται κυριολεκτικά στο πόδι.

Γίνεται τόσο πρόχειρα η διαδικασία, που φτάνουμε στο σημείο συνάδελφοι να έχουν μετακινηθεί πάνω από δέκα ημέρες χωρίς να έχουν λάβει την απαραίτητη προκαταβολή, με ότι αυτό συνεπάγεται στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.», καταγγέλλει η Ένωση.

Και καταλήγει:
«Καλούμε τη νέα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αντιμετωπίσει άμεσα αυτά τα προβλήματα τα οποία κληρονομήθηκαν από τους προηγούμενους.

Η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών δε ξεκίνησε χθες, μας απασχολεί τουλάχιστον μια δεκαετία, αλλά εντάθηκε το 2015 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανένα μας».

ΠΗΓΉ  www.armyvoice.gr