Απελπιστική η κατάσταση στο Αιγαίο με το μεταναστευτικό: Υπερπροσπάθειες από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.11.19

Απελπιστική η κατάσταση στο Αιγαίο με το μεταναστευτικό: Υπερπροσπάθειες από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Αρκεί η ανάγνωση των επίσημων ανακοινώσεων του Λιμενικού για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος.

Το τελευταίο 24ωρο συνέβησαν τα παρακάτω:
Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φαρμακονήσι – Εντοπισμοί και διασώσεις αλλοδαπών στο Καρλόβασι Σάμου
Σορό άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων εντόπισε μεσημβρινές ώρες σήμερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε βραχώδη ακτή (2-3 περίπου μέτρα από την θάλασσα) νοτιοανατολικά ν.Φαρμακονησίου.
Η σορός εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, έχει ύψος 1,70μ περίπου, αδιευκρίνιστη ηλικία, κανονική σωματική διάπλαση, έχει μαλλιά μαύρα στο πίσω μέρος της κεφαλής και βρέθηκε ενδεδυμένη με τζιν παντελόνι μπλε χρώματος καθώς και ζώνη μπλε χρώματος.
Από τη Λιμενική Αρχή Λέρου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

*****
Πενήντα έξι (56) αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα στο Καρλόβασι Σάμου.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Σεϊτανίου Σάμου.
Στην περιοχή έσπευσε σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλήρωμα του οποίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Καρλοβασίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.