Ο τυπικός έλεγχος του Λιμενικού στον Πειραιά έσωσε 29 μαθητές Λυκείου του Ηρακλείου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.2.20

Ο τυπικός έλεγχος του Λιμενικού στον Πειραιά έσωσε 29 μαθητές Λυκείου του Ηρακλείου

Θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί σε ατύχημα, αλλά ένας τυπικός έλεγχος του Λιμενικού στον Πειραιά τούς γλίτωσε από τα χειρότερα! Μαθητές Λυκείου του Ηρακλείου, που βρίσκονται σε εκδρομή, θα επέβαιναν σε ένα λεωφορείο με κατεστραμμένα λάστιχα, με ό,τι αυτό μπορεί να σήμαινε για την ασφάλειά τους.

Οι συνολικά 29 μαθητές Λυκείου του Ηρακλείου που συμμετέχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή έφυγαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Εκεί τους περίμενε την Πέμπτη το πρωί λεωφορείο που συνεργαζόταν με το ταξιδιωτικό γραφείο του Ηρακλείου που είχε αναλάβει και την εκδρομή. Ένας έλεγχος, όμως, του Λιμενικού αποκάλυψε ότι τα λάστιχα του λεωφορείου ήταν κατεστραμμένα! Σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, ο οδηγός του λεωφορείου τιμωρήθηκε με αφαίρεση της άδειας για ένα διάστημα.

Όπως ήταν φυσικό, άλλο λεωφορείο ανέλαβε να συνεχίσει την εκδρομή των παιδιών και των συνοδών τους.

Όμως, τίθεται το ερώτημα πώς επιλέγονται οι συνεργασίες των τοπικών γραφείων και πώς μπορεί ένας γονιός που στέλνει τα παιδιά του εκδρομή να είναι σίγουρος ότι θα είναι ασφαλή. Δυστυχώς, είναι πολλά τα ατυχήματα, ακόμα και δυστυχήματα, με λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.

Ο προορισμός είναι η Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μέρη που έχουν κακοκαιρία, ορισμένα σημεία του οδοστρώματος θα είναι ολισθηρά και τα φθαρμένα λάστιχα σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσαν τις μετακινήσεις

https://www.cretapost.gr/