ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : OXI σε περαιτέρω αποδυνάμωση υπηρεσιών και δυσμενείς διατάξεις μεταθέσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.2.20

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : OXI σε περαιτέρω αποδυνάμωση υπηρεσιών και δυσμενείς διατάξεις μεταθέσεων

Την απόσυρση των δυσμενών διατάξεων για τις μεταθέσεις και την στελέχωση των Υπηρεσιών, ζητούν οι Λιμενικοί και σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Λιμεναρχείο Βόλου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος, ανθ/χος ΛΣ κ. Κων. Κυράνης ανέφερε ότι «οι λιμενικοί για χρόνια δεν κινητοποιούνταν παρά τα όποια προβλήματα, συλλογιζόμενοι την κρίση που περνούν όλοι οι Έλληνες. Όμως από το το 2014 και μετά βιώνουν μια κατάσταση συνεχών μεταθέσεων και αποψίλωσης των υπηρεσιών της περιοχής που έχει προκληθεί από τη μείωση των οργανικών θέσεων το 2014 και τον Καλλικράτη, με αποτέλεσμα  να έχουν αποψιλωθεί τόσο η  κεντρική υπηρεσία του λιμεναρχείου Βόλου αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες τόσο στην περιοχή μας όσο και στις Β. Σποράδες, στη Λάρισα και στην Φθιώτιδα. Και ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις από την πλευρά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ότι θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, τώρα στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, υπάρχουν διατάξεις που αφορούν στις μεταθέσεις των στελεχών του λιμενικού σώματος, που θα είναι απόλυτα καταστροφικές τόσο για τις υπηρεσίες αλλά και για τους συναδέλφους. Η συμπλήρωση των θέσεων αφορά μόνο το Ανατολικό Αιγαίο και ελάχιστες για την περιοχή ενώ συγχρόνως δημιουργείται ανισονομία καθώς οι περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου  φαίνεται να παρουσιάζουν ποσοστό στελέχωσης κοντά στο 50%, οπότε αυτομάτως εμείς εδώ λογιστικά φαινόμαστε ως υπεράριθμοι.

Ταυτόχρονα περνάνε διατάξεις στις οποίες προβλέπονται έκτακτες μεταθέσεις με άμεση μετακίνηση προς το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς να υπάρχουν τα κριτήρια κοινωνικής φύσεως που προβλέπονται από το ΠΔ μεταθέσεων των λιμενικών. Δηλαδή  συνάδελφοι με οικογένειες, τρίτεκνοι, με μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας κλπ, θα αναγκαστούν να φύγουν την επόμενη μέρα. Και το χειρότερο είναι ότι άνθρωποι που κατάγονται από  την περιοχή μας δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν.»

Οι λιμενικοί θα ενημερώσουν και τους βουλευτές της Μαγνησίας για τις βελτιωτικές προτάσεις τους ώστε και οι αδικίες να σταματήσουν και τα προβλήματα υποστελέχωσης να αντιμετωπιστούν.

http://www.myvolos.net/