Επιστρέφει από το Τζιμπουτί, ο πρώτος μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.2.20

Επιστρέφει από το Τζιμπουτί, ο πρώτος μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος»

Οι αρχές του επέτρεψαν να αναχωρήσει λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει - Παραμένουν σε περιορισμό στο πλοίο οι άλλοι τρεις ναυτικοί 
Αύριο αναμένεται να αναχωρήσει από το Τζιμπουτί για την Ελλάδα, ο πρώτος μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος», που βρίσκεται αγκυροβολημένο εδώ και καιρό τρία μίλια μακριά από το λιμάνι, αφού οι αρχές του Τζιμπουτί, επικαλούμενες οφειλές, δεν το αφήνουν να καταπλεύσει.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα συγγενείς των ναυτικών με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, ενημερώθηκαν ότι ο πρώτος μηχανικός που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και βρίσκεται μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του στο πλοίο, θα αναχωρήσει αύριο από το Τζιμπουτί και την Πέμπτη αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα. Επίσης γίνονται εντατικές προσπάθειες από τον υπουργό Ναυτιλιας και για τους άλλους τρεις ναυτικούς, έτσι ώστε επιστρέψουν και εκείνοι στα σπίτια τους.

Υπενθυμίζεται πως μετά από ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη του 2019 ο υποπλοίαρχος του πλοίου.

Το θέμα με τους Έλληνες ναυτικούς είχε φτάσει και στη Βουλή, με τον Γιάννη Πλακιωτάκη να αναφέρει πως "η λύση του ζητήματος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής"