Στην Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο ο κ.ΥΝΑΝΠ και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΛ. ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.2.20

Στην Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο ο κ.ΥΝΑΝΠ και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΛ. ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης (ΦΩΤΟ)

Την Μυτιλήνη επισκέπτεται από το μεσημέρι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλάκης Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, ενώ αύριο και μεθαύριο θα επισκεφθεί την Χίο και την Σάμο για να βρεθεί κοντά στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στο Ανατολικό Αιγαίο.
Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης όπου ενημερώθηκε για την αποστολή του, ενώ συνομίλησε με τα στελέχη του, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε και τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
Εξάλλου από σήμερα το πρωί έχει αρχίσει η ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών των παραπάνω περιοχών τόσο με στελέχη, όσο και με μέσα ώστε να αυξηθούν και να ενισχυθούν οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες.
Αναφερόμενος στις επισκέψεις αυτές ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε τα εξής :
«Βρίσκομαι σήμερα, εδώ στη Μυτιλήνη, για να εκφράσω την απόφαση, αλλά και την αποφασιστικότητα μας να ενισχύσουμε στο μέγιστο βαθμό την προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας. Ήδη ενισχύσαμε και με μέσα και με προσωπικό τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος κάτι που θα βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό να εκπληρώσουν με πιο αποφασιστικό, αλλά και πιο αποτελεσματικό τρόπο την προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας.
Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι ένα ζήτημα εθνικό και απαιτεί από όλους μας ομοψυχία πέρα και πάνω από κομματικές, πολιτικές ή προσωπικές ατζέντες».
Αύριο ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και ακολούθως το Λιμεναρχείο Σάμου.