Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε με Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη - Δικαίωση των αγώνων της Ενωσής μας για το Επίδομα Παραμεθορίου. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.2.20

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Συνάντηση Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε με Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη - Δικαίωση των αγώνων της Ενωσής μας για το Επίδομα Παραμεθορίου.

Την 15 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Ένωσης μας στην Ηγουμενίτσα συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης μας με τον κ.Υπουργό ήταν η δικαίωση του χρόνιου αιτήματος και πάγιας διεκδίκησης της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. που αφορά την καταβολή του Επιδόματος Παραμεθορίου αρχής γινομένης από τους Λ/Σ Σαγιάδας και Οθωνών.Του υπενθυμίσαμε όμως ότι θεωρούμε άδικη την μη καταβολή του στα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στους Νομούς Θεσπρωτίας και Κέρκυρας (ενώ υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων το λαμβάνουν) ζητώντας την επέκταση του.

Εκφράσαμε την ικανοποίηση μας στον Υπουργό για τις ευνοϊκές διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο όπως:

- Την χορήγηση επιδόματος Παραμεθορίου στους Λ/Σ Σαγιάδας και Οθωνούς. 

- Αύξηση των οργανικών θέσεων. 

- Την κάλυψη στεγαστικών αναγκών Στελεχών και Υπηρεσιών Λ.Σ. 

- Έκδοση Κανονισμών σχετικά με οπλισμό – εκπαίδευση προσωπικού κ.α. 

Εκφράσαμε όμως την ανησυχία μας για τα άρθρα περί μεταθέσεων  και τις αντιρρήσεις μας όσον αφορά το  άρθρο 26 του νομοσχεδίου όπου αναφέρεται στο 24μηνο και προτείναμε ανεξαρτήτου υπηρεσίας που υπηρετεί το κάθε Στέλεχος, να υπάρξει πρόβλεψη και προτεραιότητα σε 

αυτά τα Στελέχη που υπηρετούν πολλά χρόνια εκτός τόπου συμφερόντων                                                              τους.

Συζητήσαμε την αύξηση των οργανικών θέσεων στις Λιμενικές Αρχές της Ένωσης μας δίνοντας περισσότερη έμφαση στα Λιμεναρχεία Λευκάδας και Πρέβεζας.

Επίσης συζητήθηκε το χρόνιο πρόβλημα της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης καθώς και όλα τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τα Στελέχη της Ένωσης μας.

Από την πλευράς μας εκφράσαμε στον κ.Υπουργό την ικανοποίηση μας να συμπεριλάβει στο Σ/Ν την καταβολή του Επιδόματος Παραμεθορίου στους Λ/Σ Σαγιάδας και  Οθωνών βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την περαιτέρω επέκταση του.

Ο Υπουργός αφού αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς μας, δεσμεύτηκε ότι θα είναι σύμμαχος και αρωγός στα δίκαια αιτήματα μας.

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ως Ένωση δεν επαναπαυόμαστε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας ,πάντα με γνώμονα το συμφέρον των Συναδέλφων.



            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                            ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ