Παραθέτουμε ανακοίνωση που μας απεστάλη προς δημοσίευση και αφορά την ακύρωση απόφασης Απόφαση διαγραφής μελών της  Ένωσης Αττικής Πειραιά και Νήσων (ΕΠΛΣΑΠΝ) και ως εκ τούτου και από τις θέσεις στις οποίες είχαν εκλεγεί, είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο, είτε ως αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)
"Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση του με αριθμό 255/2020 ακύρωσε την απόφαση Διαγραφής μας από την Ένωση Αττικής Πειραιά και Νήσων (ΕΠΛΣΑΠΝ) και ως εκ τούτου και από τις θέσεις στις οποίες είχαμε εκλεγεί, είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο, είτε ως αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

Η απόφαση αυτή κατ΄ αρχήν μας γεμίζει ηθική ικανοποίηση γιατί αποδείχτηκε ότι όποιος έχει δίκιο μπορεί να αντισταθεί στην αυθαιρεσία και τα συνδικαλιστικά τσιφλίκια και να δικαιωθεί.

Δεύτερον εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους «έμπειρους» κατά τα άλλα συνδικαλιστές θεωρούν ότι η ΕΠΛΣΑΠΝ αποτελεί μαγαζάκι τους και θα μπορούν χωρίς καμιά αντίσταση να καταστρατηγούν διαδικασίες και νόμους. Μαζί με αυτούς εκθέτει και τους «συντρόφους» της ΠΟΕΠΛΣ, οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στις αυθαιρεσίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΛΣΑΠΝ.

Τρίτον αποκαθιστά την πραγματική ταυτότητα  του Συλλόγου Μέριμνας Λιμενικού Σώματος (ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ.). Ο ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. αποτελεί και με δικαστική πλέον απόφαση αμιγώς πολιτιστικό σύλλογο. Με αυτό το πνεύμα ιδρύθηκε και έτσι θα συνεχίσει. Οι συνάδελφοι που έχουν αγκαλιάσει τις δράσεις μας δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και τους καλούμε να υψώσουν και αυτοί ηθικό ανάστημα στις όποιες ενδεχόμενες πιέσεις.

Τέλος η απόφαση αυτή αποτελεί και ένα μήνυμα προς την ηγεσία του Λ.Σ. και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής για το πώς συμπεριφέρονται και δρουν κάποιοι συνδικαλιστές εντός του Σώματος, που μόνο κλίμα ενότητας και το περί δικαίου αίσθημα δεν προάγουν στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. και τις δράσεις του.

Και όσοι από εμάς συνεχίσουν να ασχολούνται με το συνδικαλισμό, το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι πρωταρχικό μας μέλημα θα είναι να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να στηρίζουμε το δίκαιο, προσπαθώντας να είμαστε χρήσιμοι στους συναδέλφους μας και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς.

Η Δικαιοσύνη μίλησε και όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να καλύπτουν τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες τους, η Δικαιοσύνη θα συνεχίσει να ομιλεί…

Με τιμή και εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους,

                                                                                                          Βλαχονικολός Δημήτριος
                                                                                                          Γκιουρτζίδης Δημήτριος
                                                                                                          Κάκα Νικολέττα
                                                                                                          Μπέη Χαριτίνη

limenikanea.gr

Σχετικά άρθρα  https://voice-ls.blogspot.com/2020/02/blog-post_620.html