Πλακιωτάκης: Πρόταση για να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία - Το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά κριτήρια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.7.20

Πλακιωτάκης: Πρόταση για να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία - Το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά κριτήρια

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε σήμερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ότι υπάρχει πρόταση για να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία και τόνισε: "Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών".

Ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε επίσης, ότι "παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού κυρίως σε μικρά λιμάνια, όπως του Αργοσαρωνικού, και τα λύσαμε". "Στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή", σημείωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει όμως να τηρούνται οι αποστάσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους καταναλωτές. Η ανησυχία είναι έντονη όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, ειδικά ενόψει και του ανοίγματος των πτήσεων από και προς τη Σουηδία, μια χώρα που δεν επέβαλε ποτέ υποχρεωτική καραντίνα και μέτρησε χιλιάδες νεκρούς από τον ιό. Μπορεί η σύσκεψη των προηγούμενων ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου να μην είχε ανακοινώσεις, ωστόσο η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηροποίηση των μέτρων άρχισε με την απαγόρευση των πανηγυριών και συνεχίζεται με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ.