Βραβεύτηκαν για τον ηρωισμό τους να σώσουν συνανθρώπους τους (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.7.20

Βραβεύτηκαν για τον ηρωισμό τους να σώσουν συνανθρώπους τους (VIDEO)


Τρία στελέχη του Λιμενικού Σώματος,  βραβεύτηκαν σήμερα για την αυτοθυσία και τον ηρωισμό που επέδειξαν, πέφτοντας στη θάλασσα αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και τις δυσκολίες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους  προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους τους που πνίγονταν.
Πρόκειται για τους  Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ Δημήτρη Οικονομικο που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Λιμεναρχείο Καλύμνου , τον Αρχικελευστή ΛΣ Σταύρο Κωνσταντινίδη και τον Κελευστή ΛΣ Απόστολο Ζαρκάδα.

Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο στις 25 Ιουλίου 2019 ο  Ανθυποπλοίαρχος ΛΣ Δημήτριος Οικονομικος που τελούσε σε άδεια μαζί με τον Κελευστή ΛΣ Ζαρκάδα Απόστολο ευρισκόμενοι στο λιμάνι Κυμασίου Μαντουδίου Ευβοίας κατά διαδικασία αποβίβασης επιβατών του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ δύο άτομα (πατέρας και ανήλικη κόρη) παραπάτησαν και έπεσαν τη Θάλασσα.

Ο Δημήτριος Οικονομικος μαζί με το συνάδελφο του Α. Ζαρκάδα χωρίς δεύτερη σκέψη αγνοώντας κάθε κίνδυνο βούτηξαν στη Θάλασσα και περισυνέλεξαν και διέσωσαν Πατέρα και κόρη

Η βράβευση έγινε κατόπιν διαταγής του Υπ.Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να τους συγχαίρει γι αυτή την πράξη μέσω του Λιμενάρχη Χαλκίδας, Θύμιου Βέτσικα.