Κοροναϊός: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.7.20

Κοροναϊός: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα

Υποχρεωτική είναι η μάσκα από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε καταστήματα λιανικής & υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Πού είναι υποχρεωτική, για ποιους και σε ποια μέρη αποτελεί σύσταση σε… μία εικόνα
Το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε στα social media μία φωτογραφία για να μην υπάρχουν απορίες για το πού είναι υποχρεωτική η μάσκα και για τα μέρη που αποτελεί σύσταση και όχι υποχρέωση μετά από την επέκταση του μέτρου (δείτε εδώ περισσότερα).

Από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό σε:

καταστήματα λιανικής,
γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
ιατρεία,
καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Παράλληλα, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση.
https://www.news.gr/