Οριστική λύση στο θέμα των φαρμάκων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.7.20

Οριστική λύση στο θέμα των φαρμάκων

Παραθέτουμε ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ
"Ύστερα από πολλά χρόνια και δύο ψηφισμένα νομοσχέδια του Υπουργείου Ναυτιλίας το 4504/2017 και το 4676/2020 φαίνεται επιτέλους λύση στον ορίζοντα όσον αφορά την προμήθεια φαρμάκων για τους Λιμενικούς σε όλη τη χώρα όπως ακριβώς προβλέπεται για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους  πολίτες της Ελλάδας!

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. από το καλοκαίρι του 2016 είχε προτείνει τη λύση στο πρόβλημα των φαρμάκων και αυτή ήταν η παροχή υπηρεσίας συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγογράφησης από Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να προμηθεύονται φάρμακα από οποιοδήποτε φαρμακείο συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας.  Ακόμα και εν μέσω πανδημίας και αν και το Λιμενικό Σώμα βρισκόταν όπως πάντα στην πρώτη γραμμή οι Λιμενικοί ήταν οι μοναδικοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα που δεν είχαν το δικαίωμα της άυλης συνταγογράφησης.

Τελικά σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η ένταξη των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί Κ.Υ.Α. από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έδειξε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να τύχει εφαρμογής η συγκεκριμένη διάταξη η οποία όπως προείπαμε από το 2016 αποτελούσε πρόταση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Το προτείναμε, το στηρίξαμε και τελικά το πετυχαίνουμε προς όφελος όλων των συναδέλφων."