Πλακιωτάκης-Κορωνοϊός: Πρόταση για αύξηση της πληρότητας στα πλοία -Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι [βίντεο] - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.7.20

Πλακιωτάκης-Κορωνοϊός: Πρόταση για αύξηση της πληρότητας στα πλοία -Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι [βίντεο]

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα πλοία διαμορφώνονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο OPEΝ και αποκάλυψε πως θα αυξηθεί η πληρότητα χωρίς να χαλαρώσουν τα μέτρα, ενώ οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, στα σούπερ μάρκετ έγιναν υποχρεωτικές οι μάσκες για υπαλλήλους και πελάτες, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις για τα πανηγύρια. Ωστόσο η τήρηση των μέτρων στα πλοία επιτρέπει στην κυβέρνηση να μελετά τη χαλάρωση του πλαισίου ως προς την πληρότητα ενόψει και των αυξημένων αναγκών με τους αδειούχους Ιουλίου-Αυγούστου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε στο Open ότι θα αυξηθεί σημαντικά η πληρότητα στα πλοία, ενά οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και αποκάλυψε: «Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών».

Ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε ότι «παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού κυρίως σε μικρά λιμάνια, όπως του Αργοσαρωνικού, και τα λύσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι την αύξηση της πληρότητας των πλοίων είχε προαναγγείλει ο κ. Πλακιωτάκης την Τρίτη μέσω Realfm. «Μέσα στον Ιούλιο να περιμένετε εκ νέου αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου προς τα πάνω. Δεν θέλω να πω ακριβή νούμερα, αλλά σίγουρα η πληρότητα θα είναι παραπάνω από το 65%».

Οπως υπογράμμισε, «στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή».

Τα μέτρα που ισχύουν στα πλοία
Να σημειωθεί ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.

Συγκεκριμένα τα μέτρα στα πλοία είναι τα ακόλουθα:

τα πλοία μπορούν να ταξιδεύουν με πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και 65% για αυτά με καμπίνες.
προβλέπεται θερμομέτρηση όλων των ταξιδιωτών και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν αυτοί ταξιδέψουν
οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο
η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Δείτε όσα είπε ο υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στο Open και στη Φαίη Μαυραγάνη


Πηγή: iefimerida.gra-sta-ploia