Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Άνδρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.10.20

Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στην Άνδρο


 Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου για προσάραξη του Ε/Π–Α/Κ σκάφους ''ΒΕΝΙΑΜΙΝ'' Ν.Μ. 1015, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, σε βραχώδη αβαθή στην παραλία ''ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΖΑ'' ν. Άνδρου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ε/Π-Α/Κ σκάφος και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών (15εκ.) και πλάτους περίπου τριών εκατοστών (03εκ.) στην αριστερή πλευρά της πλώρης, με αποτέλεσμα μικρή εισροή υδάτων.
Το εν λόγω σκάφος, αφού αποκατέστησε τη ζημιά και σταμάτησε η εισροή υδάτων με τη συνδρομή ιδιώτη, κατέπλευσε με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Χώρας ν. Άνδρου, όπου ανελκύθηκε από ιδιώτη.
Από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΕΝΙΑΜΙΝ'' μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.