Καταγγελία ΠΟΕΠΛΣ : Συμβούλια Μεταθέσεων 2020 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.20

Καταγγελία ΠΟΕΠΛΣ : Συμβούλια Μεταθέσεων 2020


 Μετά την κοινοποίηση των διαταγών μετάθεσης σε στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  σε εκτέλεση των αποφάσεων του συμβουλίου μεταθέσεων 2020 αποκαλύφθηκε αυτό, που φοβόμασταν και έγκαιρα ενεργήσαμε για την αποφυγή του.


Ότι δηλαδή αφενός αποψιλώθηκαν ανεξέλεγκτα υποστελεχωμένες Λιμενικές Αρχές του Βορειανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων από τη διαδικασία της Β΄-Γ΄ φάσης των τακτικών μεταθέσεων 2020 και αφετέρου το μόνο, που κατορθώθηκε είναι η ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού με μετακινήσεις συναδέλφων εντός των ίδιων πολύπαθων ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.  6ης-8ης-9ης και από το ένα ακριτικό νησί στο άλλο προκαλώντας μάλιστα επιπλέον προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό τους.


Επιπρόσθετα έλαβαν διαταγές μετάθεσης στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία ανήκουν σε κατηγορίες ειδικών και κοινωνικών κριτηρίων (υποχρεωτικές συνυπηρετήσεις, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ).


Με τον τρόπο αυτό αποπειράθηκε η συγκάλυψη του αρνητικού ισοζυγίου, που δημιουργήθηκε με την παρ’ ολίγο  υπογραφή των πινάκων της Α΄ φάσης χωρίς την ολοκλήρωση των συμβουλίων,  αφού ήταν γνωστό ότι είτε στο στάδιο των προσφυγών, είτε των διοικητικών εφετείων  τα στελέχη θα δικαιώνονταν.


Η ευθύνη γι’ αυτό το εκ των προτέρων μεθοδευμένο συμβούλιο μεταθέσεων βαραίνει κυρίως τον Β΄/ΥΛΣ  ως πρόεδρο του συμβουλίου και τον Κλαδάρχη Διοικήσεως Προσωπικού.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αποφασίσθηκε:


Να καταγγελθεί το συμβούλιο μεταθέσεων 2020 σε όσο το δυνατό υψηλότερο επίπεδο και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.


Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τις ενέργειες, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το αίσθημα της δικαιοσύνης!


Τέλος, καλούμε τις Ενώσεις μέλη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., οι οποίες δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες από συναδέλφους να συγκεντρώσουν τις καταγγελίες αυτές και να ενημερώσουν την Ομοσπονδία.


www.limenikanea.gr