Π.Ο.Λ.: Στο ΄΄ΒΑΤΕΡΛΩ ΄΄ των μεταθέσεων μόνη λύση είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων-προσφυγών των συναδέλφων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.10.20

Π.Ο.Λ.: Στο ΄΄ΒΑΤΕΡΛΩ ΄΄ των μεταθέσεων μόνη λύση είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων-προσφυγών των συναδέλφων

 


Η ανακοίνωση των διαταγών μετάθεσης των συναδέλφων ως αποτέλεσμα του συμβουλίου των τακτικών μεταθέσεων του 2020 επισημοποιεί το αναμενόμενο  ΄΄ΒΑΤΕΡΛΩ ΄΄ σε μία διαδικασία που τα αρνητικά της επακόλουθα μόνο έκπληξη δεν μας προκαλούν.

 

Και αφού εξετάστηκαν μετά από 2 έτη τα αιτήματα συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας κάποιά εκ των οποίων είχαν υποβληθεί το 2018 ,και αφού οι μεταθέσεις του 2019 ολοκληρώθηκαν το 2020, η πραγματικότητα ήρθε για ακόμη μία φορά να αποδείξει ότι οι λανθασμένοι χειρισμοί αποβαίνουν μοιραίοι για τους συναδέλφους και μόνο.

 

Μας προκαλεί εντύπωση, ότι ενώ αποφασίστηκε ότι για το τρέχον έτος δεν θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου 4676/20 αλλά θα ισχύουν αυτές του ΠΔ 33/09 , το πως καταφέραμε και  φέτος να θεωρείται βέβαιο ότι θα φτάσουν παραμονές του νέου έτους και οι συνάδελφοι δεν θα ξέρουν αν θα μετατεθούν ή όχι.

 

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να βλέπουμε συναδέλφους να μετατίθενται από το ένα νησί στο άλλο μιας και κάποιοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν στη Β & Γ φάση ,επιλεκτικά και όχι για όλους ,τη διαδικασία ΄΄by the book΄΄ αφού οι φετινές παραδοχές δεν έχουν καμία σχέση με όσα εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Τα όσα καταγγέλλονται από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των τοπικών ενώσεων αλλά και από τους συναδέλφους που βιώνουν το αίσθημα της αδικίας μας θλίβουν καθώς υποβιβάζουν την αξιοπρέπεια των Λιμενικών και θέτουν σε κίνδυνό την οικογενειακή τους συνοχή .  

 

Είναι πασιφανές ότι σε αυτό τον κυκεώνα αντιδράσεων που θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ουδείς πρόκειται να αναλάβει τις ευθύνες για την λυπηρή αυτή κατάσταση .

 

Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο επί της παρούσης .Αυτό που θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία είναι το να μην ΄΄πληρώσουν τη νύφη ΄΄ για ακόμη μία φορά οι συνάδελφοι .

 

Δεδομένου ότι :

·         η διαδικασία ,οι χρόνοι εκτέλεσης , και τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν οι μεταθέσεις του 2020 θα αναδείξουν σοβαρά νομικά κενά.

·         το 2021 θα ισχύσει νέο ΠΔ Μεταθέσεων με αρκετές διαφορετικές και νέες διατάξεις που θα αλλάξουν το status των μεταθέσεων.

·         θα πραγματοποιηθεί η ανακατανομή των 1500 επιπλέον οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα .

·         αναμένεται σοβαρός αριθμός νέων στελεχών από τις παραγωγικές σχολές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ οι οποίοι θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Αιγαίου.

θεωρούμε ότι στη παρούσα φάση θα πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η λογική ,σεβόμενοι πάντα το συνάδελφο και την οικογένειά του γι΄αυτό και κρίνεται επιβεβλημένη η ικανοποίηση ,από το συμβούλιο των προσφυγών ,όλων των αιτημάτων των συναδέλφων που θα προσφύγουν κατά των αποφάσεων του συμβουλίου μεταθέσεων ισορροπώντας τα όσα λάθη έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

 

Διαφορετικά η προσφυγή στα διοικητικά εφετεία είναι μονόδρομος όπου και είναι βέβαιο ότι το στέλεχος θα πρέπει να δικαιωθεί.

 

Τις προσεχείς ημέρες θα αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των συναδέλφων ξεκινώντας ταυτόχρονα μία εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για ένα σύγχρονο και δίκαιο καθεστώς μεταθέσεων έστω και αν το ΠΔ Μεταθέσεων που έχει προωθηθεί  χρειαστεί τροποποιήσεις ακόμη και σε άμεσο χρόνο.  

                                                            

                                                               Για την Π.Ο.Λ.

                       

                                         Ο Πρόεδρος                             Η Γ.Γραμματέας

                                       Κυράνης Κων/νος                        Μπέη Χαριτίνη


Site : www.omospondia.gr