Αποκάλυψη – Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Από ποια ΕΣΣΟ θα ξεκινήσει - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.20

Αποκάλυψη – Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Από ποια ΕΣΣΟ θα ξεκινήσει


 Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό κατά τρεις μήνες -από τους 9 στους 12- από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δύσκολα επιλύσιμο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της σχεδόν ανύπαρκτης επάνδρωσης των μονάδων, απέναντι σε μια Τουρκία η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα από την υπερεπάρκεια στρατευσίμων!

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα πραγματοποιηθεί μέσα στις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021 με τη δεύτερη να είναι η επικρατέστερη.

Πρόκειται για κινήσεις που αποσκοπούν απλά στο να μειωθεί το χάσμα από τις προβλεπόμενες επανδρώσεις μονάδων και σε αυτές που είναι σήμερα.

Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει την παρούσα περίοδο με εννέα μήνες θητεία περί τους 35.000 άνδρες. Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 45.000 στρατευσίμους, μπορεί και παραπάνω, αλλά η αύξηση μόνο προσωρινό χαρακτήρα μπορεί να έχει.

Το πρόβλημα για τον Ε.Σ. είναι ότι οι ΕΣΣΟ αποδίδουν συνέχεια όλο και λιγότερους κληρωτούς και μάλιστα με θεαματική πτώση. Αιτία η υπογεννητικότητα που κινείται σε επίπεδα που δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος και η μείωση του πληθυσμού η οποία τα επόμενα χρόνια θα είναι συνεχής και ραγδαία.

Ετσι μοιραία η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει και την απόδοση των κλάσεων. Μέτρα όπως η αύξηση η θητείας θα διορθώσουν μόνο προσωρινά ένα πρόβλημα το οποίο θα διογκώνεται συνέχεια, μέχρι του σημείου που καμία αύξηση σε θητεία δεν θα μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Πηγή: eleftherostypos.gr