Βραβεύτηκαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.20

Βραβεύτηκαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου (ΦΩΤΟ)


 Παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Τιμήθηκαν για τη δράση τους στη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η τελετή της απονομής νατικών μεταλλίων σε Βαθμοφόρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τιμήθηκαν για την δράση που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης κινδυνευόντων ατόμων στη θάλασσα.

Η τελετή έλαβε χώρα παρουσία στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων ενώ όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιναύαρχος Κλιάρης "Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου κάνει εξαιρετική δουλειά", αποδίδοντας τα εύσημα στο προσωπικό του.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου την Εκκλησία της Κρήτης εκπροσώπησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού κ.κ. Πρόδρομος, στον οποίο Αντιναύαρχος Κλιάρης διατύπωσε ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

“Οι λιμενικές αρχές και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς βραχίονες της λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος. Θα συζητήσουμε με τα στελέχη της λιμενικής αρχής τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κατάλληλες και άμεσες λύσεις στην επίλυση αυτών των θεμάτων”, δήλωσε ο αρχηγός του Λιμενικού.

Ο κ. Κλιάρης εξέφρασε τον θαυμασμό του και τα συγχαρητήριά του “προς αυτά τα στελέχη, γιατί το Λιμενικό Σώμα, διαχρονικά, προσφέρει ένα τεράστιο και πολύπλευρο αντικείμενο. Ειδικά το Λιμεναρχείο του Ηρακλείου κάνει μία εξαιρετική δουλειά σε όλο αυτό το κομμάτι της αρμοδιότητάς του και παράλληλα έχει ένα αξιοθαύμαστο έργο στο θέμα της καταστολής του λαθρεμπορίου”.

Οι δύο βαθμοφόροι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους για την σημερινή τους βράβευση και θυμήθηκαν τα περιστατικά για τα οποία τους απονεμήθηκαν τα ναυτικά μετάλλια.

 “Το συναίσθημα δεν περιγράφεται: Είναι από τις κορυφαίες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου να ξέρει ότι έσωσε έναν άνθρωπο”, αναφέρει ο υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Βασίλης Σφυρής.

Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 15 Δεκεμβρίου του 2018. Ένας ηλικιωμένος είχε πέσει μπροστά στον Ιστιοπλοϊκό, μέσα στο κρύο νερό. Επειδή βρισκόταν αρκετή ώρα μέσα στη θάλασσα είχε πάθει υποθερμία. Δεν μπορούσε να κρατηθεί άλλο.

“Τον άκουσα που φώναζε βοήθεια. Έτρεξα, έπεσα στη θάλασσα. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να συνεργαστεί, είχε πάθει σοκ. Είχε πιάσει ένα σχοινί και δεν το άφηνε. Χρειάστηκε με δύναμη να του απελευθερώσω τα χέρια. Και μετά, μου πέταξαν ένα σωσίβιο οι συνάδελφοι. Κατάφερα και του το πέρασα και με την βοήθεια των συναδέλφων, τον βγάλαμε έξω και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε εκείνη τη στιγμή, είναι πώς θα προλάβω να σώσω τον άνθρωπο. Τότε αρχίζεις και μπαίνεις να το κάνεις πράξη. Η βοήθεια των συναδέλφων ήταν καίρια”.

"Χωρίς δισταγμό, έπεσα αμέσως στη θάλασσα"

“Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν εκτός Υπηρεσίας και άκουσα από τους συναδέλφους μου, ότι έχει πέσει ένα παιδί στη θάλασσα. Έτρεξα αμέσως στο σημείο, είδα ότι το παιδί κολυμπούσε εκείνη τη στιγμή. Ο πατέρας του μάς είπε ότι γνωρίζει κολύμβηση, όμως δεν άκουγε σε αυτά που του έλεγε – είχε κάποιο θέμα το παιδί. Τη στιγμή λοιπόν εκείνη που το έβλεπα εγώ, διαπίστωσα ότι ζήτησε ότι πατέρας του να φέρουμε μία βάρκα, όμως το παιδί εκείνη τη στιγμή όπως το κοιτούσα, είδα ότι άρχιζε και βούλιαζε." αναφέρει ο Ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος Γιώργος Σφακιανάκης.

"Χωρίς δισταγμό, έπεσα αμέσως στη θάλασσα. Με ένα σωσίβιο, το προσέγγισα σιγά σιγά, όμορφα κι ευγενικά, διότι δεν ήταν συνεννοήσιμο. Και σταδιακά, κολυμπώντας, το έφερα στην ακτή και του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες”.

Το εν λόγω συμβάν συνέβη έξω από το Μαρίνα, το 2018.

“Δεν είναι τίποτα η βράβευση. Το ηθικό κομμάτι είναι για εμένα, αφού σαν άνθρωπος βούτηξα στη θάλασσα να σώσω ένα παιδί. Η βράβευση υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί, γιατί και να συμβεί ξανά το ίδιο, εγώ θα πράξω αναλόγως. Θα έχω το ίδιο αίσθημα, ως άνθρωπος, για να σώσω ένα πολίτη”.


Λιμεναρχείο βράβευση
Λιμεναρχείο βράβευση


 

Λιμεναρχείο βράβευση

Λιμεναρχείο βράβευση

Λιμεναρχείο βράβευση

https://www.cretalive.gr/