Την ικανοποίηση των στελεχών ΛΣ για το ενδιαφερον-πρωτοβουλίες του Αρχηγου ΛΣ και του κ. ΥΝΑΝΠ μετέφερε ο Αντιπρόεδρος ΠΕΑΛΣ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ Γ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.10.20

Την ικανοποίηση των στελεχών ΛΣ για το ενδιαφερον-πρωτοβουλίες του Αρχηγου ΛΣ και του κ. ΥΝΑΝΠ μετέφερε ο Αντιπρόεδρος ΠΕΑΛΣ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ Γ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Αρχηγού ΛΣ Αντιναυάρχου ΛΣ ΚΛΙΑΡΗ θ. στην 7η ΠΕΔΙΛΣ ΚΡΗΤΗΣ και στο Κ.Λ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ Γ. ειχε την ευκαιρία να καλωσορίσει εκ μέρους της ΠΕΑΛΣ τον κ. Αρχηγό στην ΚΡΗΤΗ .

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ Γ μετέφερε την ικανοποίηση των στελεχών που υπηρετούν στην Κρήτη για τα νέα σύγχρονα οχήματα που προστεθήκαν και σε κάθε λιμενική αρχή στην Κρήτη , για την πρωτοβουλία τους να ανανεωθεί και ενισχυθεί η Κρήτη με νέα επιχειρησιακά πλωτά όπως το 37 μέτρων σύγχρονο νεο σκάφος που αναμένεται στα Χανιά τον Φεβρουάριο του 2021 ακολουθώντας στη συνέχεια η  αντικατάσταση και άλλων σκαφών στην Κρήτη., αλλά και για την αναμενόμενη  εγκατάσταση  σύστηματος επιτήρησης ραντάρ - καμερων πέρα από το ανατολικό Αιγαίο, και στην  Κρήτη .

Οπως τόνισε ο  Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες προσλήψεις ,την  απευθείας κατάταξη 105 διπλωματούχων πλοιάρχων και μηχανικών, την αναμενόμενη σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του κτιρίου του ΚΛΧΑΝΙΩΝ ,των νέων χώρων στέγασης των Λιμενικων Αρχων ΣΦΑΚΙΩΝ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΑΣ ΓΑΛΗΝΗΣ -ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ -ΕΛΟΥΝΤΑΣ ,ικανοποιούν τα στελέχη , αναβαθμίζουν τις υπηρεσιες μας και επιβεβαιώνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μας .

 Ο κ. Αρχηγός από την πλευρά του τόνισε :

Κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε ως Λιμενικό Σώμα. Είμαστε νυχθημερόν στα σύνορα, είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε, προκειμένου να φυλάσσουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας. Και νομίζω ότι ο Έλληνας πολίτης πρέπει να είναι ήσυχος για αυτή τη δουλειά που προσφέρει μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα”.

Η αλλαγή επιχειρησιακού σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος και η συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Frontex, “που ενισχυόμαστε σε επιχειρησιακά μέσα και σε ανθρώπινο δυναμικό” περιόρισαν αισθητά τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, βάσει των αριθμών στους οποίους ανέτρεξε ο κ. Κλιάρης: “Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε περίπου 212 άτομα, που εισήλθαν στη χώρα μας από τα θαλάσσια σύνορα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του περσινού μήνα ήταν γύρω στις 6-6.500. Άρα, έχουμε μία μείωση περίπου στο 98%, γενικά στη χώρα μας”.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε εναν  Υπουργό σαν τον ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι.  ο οποίος ειναι δίπλα μας σε όλα τα επίπεδα όμως  “Ζωή χωρίς πρόβλημα και Υπηρεσία χωρίς πρόβλημα, δεν υπάρχει”, γι’ αυτό “κι είμαστε εδώ πέρα”, τα κενά και τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί και γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν και να διορθωθούν, μέσα από ένα “μεγάλο σχέδιο” το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

 “Ένα από τα τέσσερα που είναι αυτή τη στιγμή θα έρθει στην Κρήτη, όπως έχουμε πει, προκειμένου να ενισχύσει τα επιχειρησιακά μέσα” του νησιού.

Στο στόλο του Λιμενικού Σώματος θα μπουν “περίπου άνω των 45 σκαφών μέχρι το 2022”. Θα ακολουθήσει μία αναδιάταξη, ώστε να “ενισχυθούν και αλλαχθούν παλιά σκάφη”.

Ήδη βρίσκονται μέσα στις σχολές, μέσω των Πανελλαδικών, 200 λιμενοφύλακες. Μπαίνουν άλλοι 155 από το διαγωνισμό, εντός του Νοεμβρίου. Και θα πάρουμε – όπως εξήγγειλε και ο κύριος Υπουργός Ναυτιλίας – άλλους 70 επιλαχόντες λιμενοφύλακες. Άρα, εντός του 2021 θα έχουμε πάνω από 320 λιμενοφύλακες, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις λιμενικές αρχές.

Παράλληλα, θα μπουν και αξιωματικοί . Αρχές του 2021, επειδή υπάρχουν κενά σε διπλωματούχους πλοιάρχους και μηχανικούς, σχεδιάζουμε να πάρουμε με απευθείας κατάταξη 105 διπλωματούχους πλοιάρχους και μηχανικούς, προκειμένου εκείνοι να μπουν στα καινούργια σκάφη του Λιμενικού Σώματος”.

Απονομή στον κ. Αρχηγο ΛΣ Αντιναυάρχο ΛΣ ΚΛΙΑΡΗ θ. του θυρεού της ΠΕΑΛΣ απο τον Αντιπρόεδρο ΔΡΑΜΗΤΙΝΟ Γ,  και κρητικών προϊόντων, επ ευκαιρία της επισκέψεώς του . Ο κ. ΑΡΧΗΓΟς παρέστη στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του υπό τη φιλοξενία της ΠΕΑΛΣ  και στο οποιο παρευρέθησαν ο Επίτιμος πρόεδρος ΠΕΑΛΣ ΣΑΙΤΑΚΗΣ Δ. , ο Κ.Λ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΟΥΒΗΣ Α. , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΛΣ ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γ. και άλλοι προσκεκλημένοι . 

https://www.limenikanea.gr/gr