Όλα τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό που θα ισχύσουν από την Τρίτη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.10.20

Όλα τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό που θα ισχύσουν από την Τρίτη


 Πού μπαίνει λουκέτο - Τι θα γίνει με ξενοδοχεία, σχολεία, τηλεργασία - Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Από την Τρίτη στις 6 το πρωί και για ένα μήνα ενεργοποιούνται τα νέα, αυστηρότερα, μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.


Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική.


Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ' οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.


«Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.


Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων, ότι τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.


Στους νομούς που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής:


Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.