Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιταλικής Δημοκρατίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.10.20

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιταλικής Δημοκρατίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


 Η Πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κα Patrizia Falcinelli πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Η κυρία Πρέσβης, συνοδευόταν από υψηλόβαθμα στελέχη της Ιταλικής Πρεσβείας, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν, ο Διευθυντής Κλάδου Α' (Ασφάλειας και Αστυνόμευσης) Υποναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Καραγεώργος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς καθώς και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός.

Κατά τη συνάντηση, η Πρέσβης ενημερώθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό και παράλληλα συζητήθηκαν επίκαιρα ναυτιλιακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια η κα Falcinelli και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Πρεσβείας της Ιταλίας παρακολούθησαν μία αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της δράσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Χριστιανό.